Cluj: Sorin Apostu, prima noapte dupa gratii. Fostul primar va fi transferat la Penitenciarul din Gherla

Updated on iulie 8, 2014 Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, şi-a petrecut noaptea de luni spre marţi după gratii, după ce a primit o condamnare definitivă pentru corupţie. El s-a predat luni la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, iar marţi este transferat la Penitenciarul din Gherla, unde va îşi ispăşi pedeapsa.

apostu

Fostul primar al Clujului va fi transferat la Penitenciarul Gherla, dupa ce mandatul de arestare este livrat la Cluj de Poşta Militară.

Sorin Apostu a fost găsit vinovat pentru luare de mită, trafic de influenţă, complicitate şi instigare la spălare de bani şi la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată. Pe durata procesului, fostul edil a stat în arest preventiv aproximativ un an, perioadă ce îi va fi scăzută din sentința data de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie luni.

În consecinţă, Sorin Apostu va avea de ispăşit trei ani şi şase luni de închisoare.

Soţia sa, Monica Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia au fost condamnaţi şi ei în acelaşi dosar, cu pedepse de câte trei ani cu suspendare fiecare. (sursa: digi24.ro)

Pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) nu a fost singura veste proastă pentru Sorin Apostu. Astfel, magistraţii au decis confiscarea a 272.858 de lei şi l-au obligat la plata a 10 mii de lei, cheltuiel judiciare. Aceeaşi sancţiune a primit-o şi soţia sa, Monica Apostu, care a primit şi o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare. 

Astfel, soţii Apostu vor rămâne fără 566.000 de lei în urma acestui proces.

error: Content is protected !!