Clujul face curatenie: Fostul primar Sorin Apostu a fost condamnat definiv la 4 ani si sase luni de inchisoare cu EXECUTARE

Updated on iulie 7, 2014  

Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat definitiv, astazi, de instanţa supremă, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

apostu

udecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de inchisoare pentru ca a luat mita de la omul de afaceri Calin Stoia, la trei ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la spalare de bani, in forma continuata si la opt luni de inchisoare pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, informeaza Mediafax.

Instanta a stabilit ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de inchisoare, la care a adaugat un sport de sase luni, pedeapsa finala fiind de patru ani si sase luni de inchisoare. Din pedeapsa a fost scazuta perioada in care Apostu a fost retinut si arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 pana in 28 septembrie 2012.

Monica Apostu, sotia fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, a fost condamnata la trei ani de inchisoare pentru complicitate la luare de mita, in forma continuata, trei ani de inchisoare pentru spalare de bani, in forma continuata si opt luni pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata. Instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei primite de Monica Apostu, stabilind un termen de incercare de sapte ani.(sursa: hotnews.ro)

Calin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres SA, a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru dare de mita, in forma continuata, trei ani pentru spalare de bani, in forma continuata, sub forma participatiei improprii si opt luni de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, in forma participatiei improprii. Si in cazul acestuia, instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei.

Decizia este definitiva, Sorin Apostu urmand sa fie incarcerat.

error: Content is protected !!