Cluj: Cheile Tureniului, frumusetea ignorata a Transilvaniei

Updated on iulie 7, 2014 Cheile Tureniului, situate la doar 20 de kilometri din Cluj-Napoca, clasificate drept un obiectiv turistic de interes național, pot fi considerate pe bună dreptate frumusețea ignorată a Transilvaniei.

chei-2

Chiar dacă sunt situate în apropierea mult mai cunoscutelor Chei ale Turzii cele din Tureni oferă un element inedit, întrucât pot fi privite și de sus în jos. Stâncile abrubte, cu miscuri de diferite înălțimi, parțial dezgolite de vegetație, oferă priveliști ce frapează privitorul.

chei

Voceatransilvaniei.ro vă aduce în atenție acest  loc minunat, dar responsabilitatea este în primul rând a autorităților, mai mult evazive când vine vorba de promovarea acestui obiectiv turistic, vizibil neglijat.

“Cheile se văd oricum!”

Pentru turistul care dorește să ajungă la obiectiv prima dificultate este a-l repera. De la drumul principal, E 60, nu există niciun indicator, fie el o banală săgeată care să indice direcția.

cvc

Singurul reper e un panou de mari dimensiuni, amplasat în comuna Tureni, la câțiva metri de stradă, dar care de fapt nu indică obiectivul turistic propriu-zis, ci Centrul de Promovare Turistică din localitate, care… încă nu este finalizat.

vbbv

Autoritățile locale încearcă să ofere o explicație, dar răspunsul lor denotă mai degrabă dezinteres:

“Există indicatorul spre Centrul de Promovare (amplasat nu pe șoseaua europeană, ci pe drumul care deviază spre satul Tureni, n.red.) de unde se vor putea obține informații pentru toate obiectivele din zonă, Cheile Turzii, Salina Turda și Cheile Tureniului. Să fim serioși, cine vine din Cluj vede Cheile unde sunt”, a precizat viceprimarul Colosvari Ileana.

error: Content is protected !!