Cine este Andrei Farcas, tanarul care a reusit sa cheme la protest 10.000 de clujeni

Updated on noiembrie 11, 2014

Protestul organizat in acest weekend la Cluj Napoca a scos in strada aproximativ 10.000 de oameni nemultumiti de organizarea defectuoasa a alegerilor din primul tur de scrutin. Initiatorul acestei manifestarii a fost Andrei Farcas, un tanar masterand in anul al doilea la Studii Medievale, in Budapesta, anunta actualdecluj.ro. El a infiintat pagina de facebook, unde s-au inscris rapid peste 7.000 de persoane, apoi a facut demersurile necesare pentru a obtine autorizatia de la primarie.

andrei-farcas

În seara acelei zile (2 noiembrie, n.red.), când tot Internetul vuia de nemulţumire şi revoltă, am fost inclus pe pagina de Facebook a unui eveniment. Toată lumea vorbea acolo de organizarea de proteste la nivel naţional, însă nimeni nu propunea nimic concret. Aşadar eu şi un prieten de-al meu din Timişoara, Edwin Sebastian Marc, am luat iniţativa, în ideea că cineva trebuie să facă primul pas, să iniţieze paginile unor evenimente concrete pe Facebook”, a declarat tanarul, citat de gandul.info

Aşa a luat naştere şi evenimentul de la Cluj, căruia aproape 2.400 de persoane i s-au alăturat în doar 24 de ore.

„O mulţime de oameni au răspuns chemării mele de a mă ajuta cu organizarea, întrucât eu nu eram în Cluj. Aşa s-a constituit o echipă de oameni care nu se cunoscuseră încă între ei, dar care au reuşit să organizeze, după spusele Jandarmeriei, unul dintre cele mai frumoase şi mai mari proteste din Cluj din ultimii 20 de ani”, a mai spus tânărul.

error: Content is protected !!