Video Cluj: Doctor Iulia Trifu, despre persoanele infectate: „Plămânul se umple efectiv cu multiple focare de pneumonie. Acestea pot evolua, se pot mări, pot conflua şi se poate ajunge la umplerea plămânului în totalitate sau aproape în totalitate. Dacă se ajunge la umplerea în totalitate, pacientul nu supravieţuieşte nici măcar intubat şi ventilat”

Updated on iulie 2, 2020 Doctor Iulia Trifu, medic specialist în radiologie şi imagistică la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, explică ce efect are infectarea cu coronavirus asupra plămânilor.

Iulia Trifu, medic radiolog: E o loterie, nu ştii când eşti tu sau unul dintre apropiaţii tăi, indiferent de vârstă. Am văzut deja 1.930 de radiografii de la începutul covid-ului încoace. Au fost aproape 2.000 de radiografii şi aproape 300 de examinări CT, sunt destul de multe. Am trecut prin epidemii de gripă, dar această pneumonie nu seamănă cu nimic din celelalte.

Video Cluj: Doctor Iulia Trifu, despre persoanele infectate: „Plămânul se umple efectiv cu multiple focare de pneumonie. Acestea pot evolua, se pot mări, pot conflua şi se poate ajunge la umplerea plămânului în totalitate sau aproape în totalitate. Dacă se ajunge la umplerea în totalitate, pacientul nu supravieţuieşte nici măcar intubat şi ventilat” 1

Se întâmplă şi la tineri. Sunt pacienţi destul de speriaţi, destul de disperaţi unii dintre ei, nu le vine să creadă că au ajuns în această situaţie, unii dintre ei recunosc că nu au crezut, de la început. E frică, e incertitudine şi, uneori, e disperare, văd şi lacrimi.

Odată infectat, plămânii se degradează cu o viteză ieşită din comun, iar lupta medicilor e măsurată cu cronometrul. În câteva zile, virusul produce leziuni ireparabile.

Iulia Trifu, medic radiolog: Plămânul se umple efectiv cu multiple focare de pneumonie. Acestea pot evolua, se pot mări, pot conflua şi se poate ajunge la umplerea plămânului în totalitate sau aproape în totalitate. Dacă se ajunge la umplerea în totalitate, pacientul nu supravieţuieşte nici măcar intubat şi ventilat.

La fel ca doctorul Mihai Mărginean, Iulia Trifu şi-a făcut publică revolta, într-un apel disperat la responsabilitate.

Iulia Trifu, medic radiolog: Pe cei care nu cred aș vrea să îi întreb – Doriţi oare să vă asumaţi faptul şi responsabilitatea de a fi cei care au îmbolnăvit mai departe pe cei dragi? Măcar asta ar fi bine să ne oprească sau să ne responsabilizeze un pic mai mult!

Vezi aici Video:

Imaginile toracice sunt ale unui pacient de 32 de ani. Fără alte afecţiuni. A fost salvat, după mai bine de trei săptămâni la Terapie Intensivă, unde a stat intubat şi ventilat.

error: Content is protected !!