Târgul de Crăciun din Sibiu este organizat în Piața Mare, sub conceptul „Christmas Unboxed” și promite o experiență unică, cu surprize și atracții care vor încânta vizitatorii până pe 5 ianuarie 2025.
Prețurile, însă, nu mai sunt cele de anul trecut. Bucate sunt pe alese: de la cartofi prăjiți, tocană, pui, șaorma, frigărui, legume la grill, până la delicioasele sarmale, clătite și cozonac. Evident, deliciosul colac secuiesc este nelipsit.
În privința mâncării la Târgul de Crăciun, vizitatorii sunt atrași în special de bucătăria ungurească. Cele mai ieftine produse de la Târgul de Crăciun din Sibiu sunt covrigii, 15 lei un șirag, și turta dulce ambalată care costă 12 lei, informează romaniatv.net.
O porție medie de mâncare ajunge să coste aproximativ 50 de lei de persoană. Doar o felie de pâine costă 1,5 lei, o porție de murături 8 lei și 4 lei, muștar sau ketchup. Acestea vin împreună cu felul principal (ciolan de porc, cârnați prăjiți, ceafă la grătar, friptură de porc, piept de pui sau ceafă afumată), care costă, în general, 13,5 lei/100 g.
La Sibiu, două sarmale mari costă 35 de lei. Pe lângă sarmale, pofticiosul mai primește varză călită, pâine și smântână. Porția de sarmale este, totuși, destul de generoasă, contrar aparențelor.
Legumele la grill se vând cu 25 de lei, iar pentru o porție de cartofi prăjiți se plătește 15 lei. Tocana de vită costă 40 de lei, o porție de fasole 20 de lei, frigăruile, 35 de lei, iar un meniu cu pui ajunge la 33 de lei.
La desert, vizitatorii se pot răsfăța cu clătite, una simplă costă 20 de lei, la cele cu topping, prețul este aproximativ 30 de lei, iar un cozonac secuiesc este 25 de lei.
Cât despre băuturi, și acestea sunt destul de variate. Un pahar de vin fiert costă între 12 și 17 lei, un ceai – 8 lei și tot 8 lei costă o cafea.