Fostul fotbalist de la U Cluj, dezvăluiri în premieră la 12 ani de la meciul cu CFR Cluj, care a decis titlul în acel sezon: „Aveam o primă de la București”

Updated on octombrie 8, 2024 Fostul fotbalist de la U Cluj, dezvăluiri în premieră la 12 ani de la meciul cu CFR Cluj, care a decis titlul în acel sezon: „Aveam o primă de la București” 1

Marian Cristescu, fotbalist recunoscut în Liga 1 între 2005 și 2015, face dezvăluiri șocante într-un dialog cu reporterii GSP.RO despre o sumă de bani oferită de Gigi Becali, pe când mijlocașul evolua la U Cluj, în 2012, într-un meci decisiv pentru titlu.

Cristescu face dezvăluiri incredibile, nemaiauzite de microbiști, despre titlul câștigat în 2012 de CFR Cluj. Atunci, Cristescu a fost vedeta „studenților”, reușind o „dublă” în U Cluj – CFR 2-3, meci care s-a dovedit decisiv la titlu pentru vișiniii antrenați atunci de Ioan Andone.

Fostul mijlocaș a dezvăluit că, în preambulul disputei, cei de la FCSB au promis prime consistente jucătorilor lui U Cluj, deși ancheta pentru Cazul Valiza era în plină derulare! La un singur an distanță, Becali era condamnat la 3 ani de închisoare.

„Derby-ul cu CFR, în care Bornescu s-a luat la bătaie cu Cadu, meciul a fost întrerupt și s-a rejucat după aproape două săptămâni. Țin minte și acum. Era penultima etapă. La titlu se băteau FCSB, CFR Cluj și FC Vaslui. Dacă îi încurcam pe cei de la CFR, FCSB juca în ultima etapă cu ei și puteau să iasă campioni.

La acel meci, am condus cu 2-0, iar eu am marcat de ambele dăți, însă ne-au întors pe final. Am avut 2-0, meciul în mână. Toată lumea a vorbit: ba că „Prințul” Adrian Cristea a luat roșu intenționat, ba că Bornescu a scăpat mingea intenționat. La urechile mele, au ajuns fel de fel de zvonuri.

Adi Cristea, dacă mai țineți minte faza, eu încă revăd desfășurarea partidei și astăzi, el ridica brațele de fiecare dată pentru a proteja mingea, era stilul lui, făcea asta și la antrenamente. Nu cred că a luat cartonașul roșu intenționat, ci din greșeală. La Bornescu, a fost un șut pe mijlocul porții, fiind arhicunoscut că Gabi Mureșan avea un șut foarte puternic. Lumea vorbește mult. Este posibil să se fi făcut unele lucruri, însă eu nu cunosc. Am dat două goluri în meciul respectiv, nu mă așteptam să pierdem, era bine și la egal pentru noi, aveam o primă din alte părți, ca să zic așa”, a spus fotbalistul.

Întrebat de unde a venit prima, acesta a răspuns „De la București, de la FCSB.”

„Ni s-a spus în vestiar că, în cazul în care nu pierdem, vom avea o primă consistentă. Nu ni s-a spus și suma.”

Contactat de reporterii Gazetei, Gigi Becali a avut o reacție succintă: „Minciuni, inventează!”.

error: Content is protected !!