Satul din Transilvania de care străinii s-au întrăgostit: „Nu mai avem casă în Olanda. Locuim aici”

Updated on septembrie 25, 2024 Satul din Transilvania de care străinii s-au întrăgostit: „Nu mai avem casă în Olanda. Locuim aici” 1

Zonele rurale din Transilvania reprezintă adesea o atracție deosebită pentru turiștii străini și mulți au decis să se mute definitiv într-un sat transilvănean, care i-a fermecat.

Antonia Timmerman și soțul ei au decis să se mute în satul Richiș în urmă cu 13 ani. Cei doi au pășit pentru prima dată pe aceste meleaguri, atunci când au trimis ajutoare unei familii din zonă. Acela a fost momentul când s-au îndrăgostit iremediabil de pitoreasca regiune, așa că și-au achiziționat o casă de vacanță, pentru a putea vizita o dată pe an. Ulterior au decis să se stabilească definitiv pe pământurile mioritice, unde au amenajat o pensiune în casa parohială și au amenajat un camping, scrie gandul.ro.

„Locuim aici, în Richiș. Nu mai avem o casă în Olanda. Nu știu cum să explic. Când iubești pe cineva, nu știi de ce iubești persoana aceea. Asta e cu România, nu? Noi suntem aici, da, a spus Antonia”, pentru Digi24.

Străinii sunt absolut încântați de atmosfera de la Richiș, mai ales datorită liniștii, peisajelor, ulițelor pline de copii, dar și a gustului mâncării și băuturii.

„Ţuica pe care o face soția mea. Ea face țuică. Ea o face. Ce ne mai place? Ciorba de burtă! Ciorbă de burtă! Am foarte mulți cunoscuți care vin în România și spun „asta e dezgustător”. Dar eu o iubesc!” au spus Elaine şi Martin Engbrenghof.

Richiș este situat în județul Sibiu, Transilvania, România. Face parte din comuna Biertan și este cunoscut pentru peisajele sale pitorești și arhitectura sa tradițională săsească. Satul are o istorie bogată, datând din secolul al XIV-lea, când a fost fondat de sași. Printre atracțiile principale din Richiș se numără biserica fortificată construită în stil gotic, care datează din secolul al XIV-lea. Biserica a fost inițial un așezământ benedictin, iar în interiorul ei pot fi găsite diverse elemente de arhitectură și artă medievală, cum ar fi picturi murale și sculpturi.

error: Content is protected !!