Furtuni violente și grindină mare: pagube în Cluj și în mai multe localități din țară

Updated on iunie 14, 2024 Furtuni violente și grindină mare: pagube în Cluj și în mai multe localități din țară 1

Vremea rea a făcut ieri pagube însemnate la Cluj și în alte localități din țară.

În Caraş Severin şi Mehedinţi natura s-a dezlănţuit cu rafale ce au depăşit 100 de kilometri pe oră, iar grindina a fost de dimensiuni foarte mari, scrie Adevarul.
Urmele bugăţilor de gheaţă căzute căzute cu putere se puteau vedea pe faţadele mai multor clădiri.

În Drobeta Turnu Severin au fost smulse zeci de acoperişuri şi doborâte peste maşinile din parcare. Multe autoturisme s-au ales cu parbrizul spart. Străzile au fost inundate şi circulaţia blocată, potrivit Antena 3.

Furtuni violente și grindină mare: pagube în Cluj și în mai multe localități din țară 2 Furtuni violente și grindină mare: pagube în Cluj și în mai multe localități din țară 3 Furtuni violente și grindină mare: pagube în Cluj și în mai multe localități din țară 4

În județul Dolj, mai multe drumuri naționale au fost blocate de copacii rupți de vânt. La Craiova au fost evacuate parcurile, iar pasajele au fost închise. Furtuna a inundat mai multe străzi și a fost oprită circulația tramvaielor. Un cod roșu de vreme severă a fost și în județul Mehedinți, conform RADOR.

Furtuna puternică de la București a făcut prăpăd în Capitală joi seara, inundând zeci de străzi din toate sectoarele. Infrastructura din apropierea Arenei Naționale n-a făcut notă discordantă, a cedat și ea, iar precipitațiile abundente au provocat un haos de nedescris în jurul celui mai mare stadion al țării. Repriza de ploaie torențială de aseară a transformat străduțele din jur într-un imens lac, îngreunând misiunea celor care plecau acasă după concertul celor de la Coldplay.

Furtuni violente și grindină mare: pagube în Cluj și în mai multe localități din țară 5

Mai întâi măruntă și răcoritoare, apoi transformată într-un potop cu grindină de mari dimensiuni, ploaia a dat peste cap planurile celor 50.000 oameni care au asistat la evenimentul muzical al anului în Capitală.

Codul roșu de furtună și vijelii a provocat haos la Arena Națională, iar mulți dintre spectatori n-au avut încotro decât să rămână în incinta stadionului, baricadați pe unde au putut mai bine pentru a se feri din calea urgiei.

DROBETA-TURNU SEVERIN ‼️⚡‼️ 13 iunie: Furtună devastatoare în această seară‼️

Meteoplus: „București, Arena Nationala ⚡ ora 23.15. Scena plina de grindină ‼️”
Furtuni violente și grindină mare: pagube în Cluj și în mai multe localități din țară 6

Furtuni violente și grindină mare: pagube în Cluj și în mai multe localități din țară 7

O ploaie torențială a transformat seara de miercuri în Cluj-Napoca într-un coșmar pentru cei aflați în Iulius Mall
Precipitațiile abundente, de 20-30 de litri pe metru pătrat, au pus la încercare sistemul de drenaj al complexului comercial, rezultând inundații severe la parter.

Martorii oculari relatează scene cu apa curgând din tavan ca un robinet deschis, inundând rapid magazinele și spațiile comune. Apa a atins un nivel considerabil, provocând pagube materiale semnificative.

Din fericire, nu au fost raportate victime, însă pagubele materiale par a fi considerabile.

„Iulius Mall Cluj-Napoca infrastructura de calitate la care speram. Prima ploaie mai puternica si cade tavanul pe noi”, a scris clujeanul care a postat video-ul.

error: Content is protected !!