Cluj: Incepe distributia cardurilor nationale de sanatate. Peste 450.000 de asigurati clujeni vor beneficia de ele

Updated on septembrie 6, 2014

Distribuția cardurilor naționale de sănătate, care vor reprezenta codul de acces al asiguraților în sistemele informatice ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) va începe în maxim două săptămâni, după ce reprezentanții CNAS și cei ai Poștei Române au semnat acordul de distribuire a acestora. În județul Cluj peste 450.000 de asigurați vor beneficia de acestea.

cnsas

Conducerea Casei Naționale de Sănătate (CNAS) și cei ai Poștei Române au anunțat vineri semnarea contractului-cadru privind distribuirea cardului național de sănătate.

Contractul cadru, încheiat pe o perioadă de patru ani, a fost semnat la sediul Guvernului, în prezența premierului Victor Ponta și a ministrului sănătății Nicolae Bănicioiu.

Conform contractului-cadru, CN Posta Romana va distribui la nivel national, in urmatorii partu ani, un numar de aproximativ 13,6 milioane de
carduri de asigurări sociale de sănătate.

În lunile septembrie și octombrie vor fi distribuite cardurile tipărite pentru 12,5 milioane de asigurați, iar în următorii patru ani va continua tipărirea și distribuirea cardurilor pentru persoanele care vor implini vârsta de 18 ani si/sau vor dobandi calitatea de asigurat.

În județul Cluj numărul total de carduri prevăzute pentru asiguraţii cu vârsta de peste 18 ani la data tipăririi este de 453.823, potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj.

Contractele subsecvente aferente contractului-cadru se vor semna de către casele de asigurari cu Poșta Română pentru serviciile de distribuire a cardului national in zilele urmatoare.

„Demarăm astăzi o nouă etapă pentru implementarea celui mai important proiect informatic al CNAS. Zilele acestea vor fi semnate contractele subsecvente și în maxim doua saptamani, cardurile vor pleca spre asigurați. În anul 2015, serviciile medicale vor fi validate și decontate doar în baza cardului național de sănătate”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Prin contractul încheiat astăzi cu CNAS, operatorul național de servicii poștale marchează trecerea de la o politică de management de subzistență la o politică bazată pe criterii comerciale competitive, prin care să recupereze cota de piață pierdută în ultimii 20 de ani”, a declarat Alexandru Petrescu, director General al Companiei Naționale Poșta Română.

CN Posta Romana va efectua servicii de preluare, sortare, transport şi distribuire a trimiterilor poştale conţinând carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate pentru asiguraţii sistemului de asigurări sociale de sănătate însoţite de o scrisoare de informare a asiguratului; (sursa: voceatransilvaniei.ro)

CN Posta Romana va livra cardurile nationale cu confirmare de primire, in termen de 20 de zile de la preluare, la locuinta fiecarui asigurat pentru care a fost emis cardul national de asigurari sociale de sanatate, in baza cartii de identitate si a semnaturii de primire.In cazul in care asiguratul nu va fi gasit de catre distribuitor, dupa ce acesta va face dovada ca a mers la domiciliul asiguratului de doua ori pentru a preda personal destinatarului cardul de sanatate, distribuitorul va returna cardul de sanatate la sediul casei de asigurari in termen de 10 zile ulterioare termenului afectat livrării. Dupa acest termen, asiguratul isi poate ridica propriul card de sanatate de la casa de asigurari in evidenta careia se afla”, au menționat reprezentanții CNAS.

Cardul national de sanatate reprezintă codul de acces pentru toate sistemele informatice ale CNAS si contine datele de identificare al asiguratului. El va deveni instrumentul de confirmare a prestarii tuturor serviciilor din sistem (PIAS), au mai specificat reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

error: Content is protected !!