Bază sportivă ultra-modernă în comuna din Cluj unde primarul este un fost fotbalist de la CFR Cluj

Updated on septembrie 28, 2024 Bază sportivă ultra-modernă în comuna din Cluj unde primarul este un fost fotbalist de la CFR Cluj 1

Comuna Mica,  din nord-estul județului Cluj, cu cei 3.604 locuitori ai săi, se pregătește să primească un cadou de proporții: o bază sportivă ultramodernă.

Proiectul, aflat acum în faza de aprobare a Planului Urbanistic Zonal, a primit deja undă verde de la Comisia tehnică de urbanism a județului.

Viitoarea oază sportivă va cuprinde un teren de fotbal, unul multifuncțional, o sală de sport, zone de fitness și locuri de joacă pentru cei mici, toate întinse pe o suprafață de 30.392 de metri pătrați. Amplasată strategic, în apropierea drumurilor județene DJ172F și 161D, baza va fi ușor accesibilă pentru toți locuitorii comunei.

Potrivit documentației tehnice, suprafața studiată pentru implementarea obiectivului de investiții suportă dezvoltarea unui teren de fotbal, alături de un teren de sport multifuncțional, o sală de sport, locuri pentru fitness și locuri de joacă copii, amenajarea spațiului verde aferent, informează media9.ro.

Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz, este un fost fotbalist care a trecut inclusiv pe la CFR Cluj.

„Noi suntem ca un cartier al Dejului, care e la 2-3 kilometri de noi. Populația comunei Mica este de aproximativ 3.700 de locuitori și e în continuă creștere. Avem și multă populație tânără. Ca fost sportiv de performanță, sunt de părere că putem atrage mulți tineri, mai ales că pe mine mă interesează, ca primar, să dezvolt comuna.

Va fi o investiție mare, că pe lângă terenul de fotbal și cel multifuncțional, va fi și o sală de sport. Ce să spun? Sunt încântat că proiectul a fost avizat. De ce nu, pe viitor, să vină echipe să joace pe acest teren, să vină în cantonamente, să se pregătească aici. E un lucru de bun augur, dar de-acum vine greul.

Avem nevoie de finanțare pentru acest proiect, un obiectiv foarte important pentru noi, deoarece e vorba de foarte mulți bani, iar primăria nu-și poate permite investiția asta. Sunt două variante: fonduri europene sau guvernamentale. Eu sper ca în următorul mandat (Tiberiu Zelencz a mai câștigat un mandat la Primăria Mica – n.r.) să obținem finanțarea și autorizația de construire. Și nu în ultimul rând, le mulțumesc domnului Salanță și echipei care a muncit la acest proiect”, a declarat Tiberiu Zelencz, pentru Media9.

 

error: Content is protected !!