Filmul tragediei din Bucegi, unde o tânără a fost ucisă de urs

Updated on iulie 10, 2024 Filmul tragediei din Bucegi, unde o tânără a fost ucisă de urs 1

Un urs a fost împușcat ieri seară după a atacat mortal o tânără, în mijlocul munților Bucegi. Autoritățile spun că decizia a fost luată pentru că animalul nu s-a îndepărtat de trupul tinerei și a fost la un pas de a-i ataca și pe salvamontiștii aflați în misiune. Iubitul fetei, martor la sfârșitul ei cumplit, le-a spus anchetatorilor că atacul ursului a fost neașteptat și că el a încercat zadarnic să alunge fiara, scrie Stirile Pro Tv.

Era ora 15.45 când, la 112, un tânăr anunța disperat că un urs apărut pe o potecă a prins-o pe prietena lui de picior și a târât-o în prăpastie.

Mobilizați de urgență, salvamontiștii l-au găsit repede pe băiatul scapăt nevătămat. Fata, în schimb, zăcea nemișcată la mai bine de 100 de metri sub potecă. Aproape de ea era și ursul.

Sergiu Frusinoiu – Salvamont Bușteni: „Nu știu dacă mă credeți, am pielea de găină, la un moment dat am auzit un urlet, am crezut că sunt colegii mei atacați, am fost în pericol foarte mare. Ursul era în apropiere de victimă, am încercat să ne apropiem, nu ne lasă”.

Mobilizat și el la fața locului, paznicul fondului de vânătoare a împuscat ursul permițându-le astfel salvamontiștilor să recupereze trupul tinerei.

Ștefan Petrus – Salvamont Bușteni: „Se văd urme de mușcături, era mușcată de picior, pe spate.”

Tragedia este anchetată de procurori, iar audiat a fost și prietenul victimei. El a povestit că urcau spre cascada Spumoasa de pe valea Jepii Mici când, pe potecă a apărut ursul.

Prietenul victimei: „Inițial am vrut altceva dar ea a zis să facem traseul ăsta, am zis că urcăm pâna la cascadă, să avem o după amiază minunată. A fost neașteptat, am încercat să sperii ursul dar nenorocirea s-a întâmplat, preferam să fiu eu”.

El a reușit să se salveze și era în stare de șoc atunci când salvamontiștii și jandarmii au ajuns acolo. Însfăcată de urs, fata de 19 ani ieșise din raza lui vizuală și nu mai răspundea la telefon. În cele din a fost observată la 100 de metri sub potecă.

Întâmplarea este șocantă, dar era o chestiune de timp până la o asemenea tragedie.

Dan Hrișcu – localnic: „Ursul circulă pe poteca aceea între Jepii Mici și Jepii Mari. Eu sunt prudent, fluier. Ursul și vulpea sunt foarte bine hrănite de turiști”.

Fata, găsită moartă într-o râpă de 120 de metri adâncime
După câteva minute de căutări, în pârâul care separă două stânci, la 120 de metri adâncime, salvamontiştii observă bucăţi din hainele fetei. Fără să cântărească prea mult decizia, aceştia se echipează şi coboară în rapel în râpă.

Au fost destul de inspiraţi să trebuiască să fie lansaţi în amonte de zona în care credeam că este victima. Ursul era undeva în proximitatea victimei”, spune Sergiu Frusionoiu,  coordonator Salvamont Bușteni.

Când observă că salvatorii se aproprie de prada sa, animalul încearcă să facă noi victime.

M-am temut pentru viaţa colegilor mei care erau cu pieptul gol în faţa pericolului”, continuă coordonatorul Salvamont Bușteni. Doar o minune face ca în zonă să se afle paznicul de vânătoare, care împuşcă mortal animalul sălbatic. “Norocul şi iuţela în decizia paznicului de vânătoare a făcut ca şi colegii mei să fie vii”, a mai spus Sergiu Frusionoiu.

error: Content is protected !!