„Vreți să fiți fericiți?” Rectorul UBB Cluj, Daniel David, a explicat rețeta fericirii

Updated on iunie 11, 2024 „Vreți să fiți fericiți?” Rectorul UBB Cluj, Daniel David, a explicat rețeta fericirii 1

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a oferit o perspectivă fascinantă asupra fericirii, dezvăluind o rețetă formată din trei ingrediente esențiale

„Vreți să fiți fericiți? Noi, deja, prin sute de studii, avem rețeta. Și rețeta fericirii este foarte clară. Primul element pentru a fi fericiți: definiți-vă setul valoric, faceți lucruri congruente cu ele. Veți avea sentimentul unei vieți cu sens și semnificație. Doi: iarăși studiile de psihologie arată că dacă vă găsiți acele trei – cinci puncte tari pe care le aveți ca persoană, și faceți lucruri congruente cu ele, apare sentimentul psihologic de viață bună.

Și trei, care sunt comportamentele care vă produc plăcere. Eu tot timpul am recomandat o listă de șapte, până la zece comportamente. Fericirea implică toate cele trei comportamente: viața cu sens și semnificație, viață bună și viață plăcută. Altfel poți să cauți fericirea în viață, nu o vei găsi niciodată, și vei muri căutând-o”, a spus rectorul UBB, Daniel David.

Profesorul Daniel David a explicat și cum putem trece mai ușor peste momentele dificile ale vieții. Se pare că interpretările unei probleme ne fac mai mult rău decât bine, nu putem controla adesea ce ni se întâmplă, dar putem controla atitudinea pe care o avem față de ce ni se întâmplă.

„Noi suntem mai degrabă foarte adaptabili. Și când pierdem, nu știm să trăim pierderea de multe ori. Și de multe ori, a trăi pierderea este un lucru foarte important. Fiindcă odată ce ai fost învins trebuie să analizezi și să trăiești faptul că ai fost învins, că nu evenimentele de viață ne influențează, ci modul în care noi le interpretăm. Și dacă înțelegem acest lucru, avem o forță foarte mare în autoreglarea noastră psihologică. Nu ai cum controla evenimentele de viață, dar de fiecare dată poți să controlezi interpretarea și atitudinea ta față de ele”, a explicat David.

error: Content is protected !!