Ce au găsit polițiștii în mașina răsturnată de adolescentul de 16 ani, în care și-a înghesuit 7 prieteni

Updated on mai 23, 2024 Ce au găsit polițiștii în mașina răsturnată de adolescentul de 16 ani, în care și-a înghesuit 7 prieteni 1

Un adolescent de 16 ani care şi-a înghesuit 7 prieteni în mașină s-a răsturnat într-un şanţ. Băiatul a murit pe loc. Două fete sunt în stare gravă, transferate în spitale din Cluj-Napoca și Timișoara. În imaginile filmate imediat după ce echipele de salvare au ajuns la locul tragediei apare un băiat rănit care stă pe marginea unui şanţ, o fată zace prăbușită, în timp ce doi adolescenți au gulere cervicale, puse de un paramedic de la SMURD. În total sunt șapte răniți.

Toți răniții au fost înghesuiți în aceeași mașină. La volan a fost amicul lor, Erik – un băiat de 16 ani, ai cărui părinți au fost de acord să obțină permisul de conducere, categoria B1, de la această vârstă.

Documentul îi dădea dreptul să conducă doar vehicule cu 3 sau 4 roți – echipate cu motoare mici, de cel mult 20 de cai putere. El – în schimb – a luat mașina puternică a familiei și a pornit cu ea pe un drum forestier asfaltat. Erik a murit la locul accidentului. Părinții lui erau în drum spre Spania, când au fost anunțați de tragedie, informează stirileprotv.ro.

În fața școlii unde învăța Erik, colegii și profesorii lui au aprins lumânări. Au vorbit și despre pasiunea lui pentru motoare și condus.

Andrei Potra, expert în conducere defensivă: „Un tânăr care a obținut o categorie de permis categoria B1 poate fi tentat să încerce un vehicul mai mare, crezând că seamănă condusul între ele, dar diferența este foarte mare. Să te duci de la un vehicul limitat la 51 de kilometri pe oră, un vehicul ușor, care frânează și accelerează mult mai controlabil, la un vehicul de două ori mai greu, nu este pregătit în urma experienței pe care o are să controleze la viteze mai mari și pot foarte ușor pierde controlul.”

Părinții lui Erik au o firmă de transport internațional, iar mama lui este candidat la apropiatele alegeri locale.

În mașina condusă de adolescent au fost găsite mai multe pliante și afișe ale unui partid politic, iar poliţiştii verifică dacă adolescenții erau implicați în vreo acţiune de campanie.

Poliţiştii fac cercetări într-un dosar de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

error: Content is protected !!