UMB intră cu utilaje pe un nou lot de autostradă din Ardeal, cel târziu la toamnă

Updated on mai 21, 2024 UMB intră cu utilaje pe un nou lot de autostradă din Ardeal, cel târziu la toamnă 1
(Foto Asociația Pro Infrastructura)

UMB va începe lucrările la secțiunea 3 Leghin – Tg Neamț a A8 Tg Mureș – Tg Neamț cel târziu în această toamnă, a transmis Irinel Bucur, reprezentant al Asociației HaiCăSePoate, care promovează proiectele de infrastructură rutieră din zona Moldovei. Potrivit acestuia, grupul controlat de Dorinel Umbrărescu a depus deja proiectul tehnic.

„Dorința dânșilor (UMB – n.r.) este să participe la cât mai multe licitații de execuție pentru proiectele din Moldova iar în toamnă, cel târziu, vor intra cu utilaje pe lotul A8 finanțat prin PNRR (Moțca – Leghin), proiectul tehnic intrând la avizare în cadrul CTE CNAIR, el fiind deja finalizat și depus!”, a transmis Irinel Bucur, potrivit economica.net.

„Noi sperăm ca UMB să participe la toate și sa ne mândrim, încă o dată, că un moldovean sparge munții la propriu și dezvoltă infrastructura Moldovei”, a mai spus reprezentantul Asociației HaiCăSePoate.

În ianuarie, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), anunța că luna februarie urma să fie data de începere a lucrărilor pentru proiectarea primei secțiuni din A8. Mai exact, era vorba de secțiunea 3 Leghin – Tg Neamț din A8 Tg Mureș – Tg Neamț, contract câștigat de grupul UMB.

„Lucrările vor începe pe data 1 februarie iar constructorul român (Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL) are la dispoziție 1,56 miliarde de lei, fără TVA, din PNRR”, a precizat șeful CNAIR, la începutul anului.

Contractul prevede șase luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea celor 29,9 km dintre Leghin – Târgu Neamț.

Pe traseul acestei secțiuni se vor construi:
– 13 poduri,
– două viaducte,
– 8 pasaje,
– un Centru de Întreţinere şi Coordonare (CIC)

A8 (Autostrada Unirii) va avea o lungime de aproximativ 304 km și este formată din secțiunile Târgu Mureș – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

error: Content is protected !!