Recompensă de 1.000 de euro pentru găsirea lui Mike, un ciobănesc belgian dispărut de 6 săptămâni

Updated on mai 8, 2024 Recompensă de 1.000 de euro pentru găsirea lui Mike, un ciobănesc belgian dispărut de 6 săptămâni 1

Un ciobănesc german pe nume Mike este dispărut de mai bine de 6 săptămâni , iar stăpânul său, disperat, oferă o recompensă de 1.000 de euro pentru găsirea lui. Mike a fost adoptat în urmă cu un an de la un adăpost din Cluj și are un cip de identificare, deci poate fi ușor identificat de către un medic veterinar.

Cainele, dispărut pe străzile din Oradea are și o caracteristică distinctivă: șchiopătează din piciorul drept din față. În momentul dispariției, purta o zgardă neagră. Stăpânul lui Mike a mobilizat o rețea de zeci de voluntari care îl caută pe Mike inclusiv în satele din jurul Oradei.

Căutări sunt şi în mediul online, unde stăpânul câinelui a postat filmuleţe şi poze cu animalul pierdut după doar un an de când l-a adoptat de la un adăpost din Cluj, informează observatornews.ro.

Andreea Fehervary, reprezentantă adăpost câini Cluj: Mike a fost salvat după ce un vecin de-al nostru l-a abandonat pur şi simplu în mijlocul străzii. Era foarte prietenos, sociabil cu oamenii, cu căţeii la fel. Este căutat absolut peste tot. Chiar şi la sate, unde oamenii nu au acces atât de mult la Internet.

Ciobănescul belgian este un câine extrem de activ și inteligent, fiind folosit deseori de echipajele de poliție. ”În momentul în care pierde urma de reîntoarcere spre casă, câinele începe să caute în disperare. Trebuie să vă gândiţi că au undeva la 25-30 de km la h, pot fi în câteva ore la distanţe foarte mari de locul în care s-au pierdut, explică Călin Mitra, președintele Asociației Chinologica metropolitană Oradea.

Ciobănescul belgian este un câine extrem de activ şi inteligent
Deseori, rasa este aleasă ca să facă parte din echipele de poliţie.

Mike are cip, aşa că oricine îl găseşte ar putea să afle cine este stăpânul lui.

Briggita Ghiura, voluntară: Încă foarte multă lume nu ştie că citirea cipului este gratuită la orice cabinet veterinar.

Mike poate fi recunoscut după zgarda de piele neagră pe care a avut-o la gât. Când a dispărut, căţelul șchiopăta cu piciorul drept din față.

error: Content is protected !!