Robert, tânărul asistent medical care a murit sub ochii soției și a copilului. Cu o zi înainte a mers la spital cu dureri de cap şi vărsături, însă a fost trimis acasă

Updated on aprilie 2, 2024 Robert, tânărul asistent medical care a murit sub ochii soției și a copilului. Cu o zi înainte a mers la spital cu dureri de cap şi vărsături, însă a fost trimis acasă 1

Tot mai mulți pacienți mor în spitale sau la scurt timp ce au fost la spital din cauza diagnosticelor greșite.  Moartea subită a unui tânăr asistent medical este anchetată de poliţişti. Cu o zi în urmă fusese la Urgenţe. 24 de ore mai târziu tânărul s-a prăbuşit în faţa soţiei şi copilului iar echipajele de urgenţă venite să-i dea primul ajutor nu au mai putut decât să constate decesul.

Un asistent medical din Dâmbovița a murit sub ochii familiei, la doar 30 de ani! Cu o zi înainte mersese la Urgențe, în spitalul unde care lucra, după ce acuzat dureri de cap, vărsături şi ameţeli.
După investigații, a fost trimis acasă. Medicii i-au spus ca nu au depistat vreo afecțiune și l-au trimis acasă.
Reprezentanții spitalului susțin ca nici la ecografii și nici la radiografii sau analize de sânge nu ar fi fost depistată o problemă.
Tânărul a mai trăit doar 24 de ore, scrie Antena 3.

Medicii legiști au făcut necropsia și au trimis probele la Institutul National Mina Minovici pentru a afla de ce a murit tânărul de numai 30 de ani. Polițiștii au deschis și ei un dosar penal, dar așteaptă răspunsul legiștilor.

Tânărul făcea parte și din cel mai mare sindicat și din județ, Sanitas. Cei din Sanitas Dâmbovița au postat un mesaj de condoleanțe pe pagina lor, când s-a aflat vestea cumplită.

“UNIUNEA JUDEȚEANĂ SANITAS DÂMBOVIȚA își exprimă imensul regret față de plecarea dintre noi a colegului nostru LIȚESCU ROBERT GABRIEL – reprezentant al Organizației de tineret Sanitas Dâmbovița.

Robert a demonstrat a fi un om de o valoare incontestabilă, dar care s-a stins mult prea devreme din această lume.
Ne rugăm ca Dumnezeu să îl aibă în paza Sa, iar familiei îi dorim tărie sufletească și multă putere.
Vei rămâne mereu în sufletele noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, este mesajul de condoleanţe, postat de Uniunea Judeţeană Sanitas Dâmboviţa, la aflarea tragicei veşti.

O femeie însărcinată a murit la Spitalul Județean Bacău. Familia acuză personalul, medicii spun că au făcut tot posibilul să o salveze
Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean Bacău. O femeie însărcinată a murit în urma unor complicații. Sunt informaţii care, atenţie, vă pot afecta emoţional! Familia îi acuză pe medici că au intervenit prea târziu. Reprezentanții spitalului spun că s-a făcut tot ce era posibil pentru a o salva pe pacientă, dar au declanșat și o anchetă pentru a stabili cum a fost posibilă tragedia, anunța TVR.
Femeia era însărcinată în patru luni. Ea și partenerul ei își doreau mult un copil și au apelat la fertilizarea in vitro. Prima oară nu a fost un succes. Acum însă părea că sarcina decurge normal și vor reuși să devină părinți.

Dar femeia a început să se simtă rău, iar medicul care îi urmarea sarcina i-a spus să meargă la spital, unde s-a constatat că fătul era mort. Femeia avea febră și dureri puternice abdominale și de cap.

Ovidiu Pruteanu, logodnicul femeii decedate: Ei au consierat că are o viroză, că are abdomen acut, că nu a fost grav din punctul lor de vedere. Au mers pe diagnostic greșit. Au lăsat-o să sufere. Pe ea o durea burta și ziceau că are cu capul, să zic așa, pe românește. Nu au făcut nimic, nu au avut medicamente, eu am adus vitamina C si Controloc, poate nu aveau cu ce să-i salveze viața.

Reprezentanții spitalului spun că starea femeii a fost permanent urmărită. A fost supusă mai multor investigații și i s-a dat tratament.

Când au văzut că starea nu i se îmbunătățește s-a format o comisie din specialiștii spitalului pentru a decide cea mai bună soluție și intervenția chirugicală.

Dr. Aurelia Țaga, director medical SJU Bacău: Medicul ginecolog, în timp ce medicul chirurg efectua laparoscopia diagnostică, a sunat specialiști din Iași să ceară un sfat, ce să poată face. Era o mamă de o anumită vârstă, cu o sarcină dorită și se punea problema dacă să se facă histerectomie totală sau nu. Dar, în timp ce se consultau, a avut loc avort spontan.

Femeia a fost transferată la ATI și, potrivit conducerii spitalului, monitorizată permanent. Starea ei ar fi fost însă deosebit de gravă. A făcut un prim stop cardiac și a fost resuscitată. Un al doilea atac i-a fost însă fatal.

Aurelia Baciu, mama femeii decedate: Cea mai mare durere. Nu are copii și nu are cine să o plângă, decât eu, din suflet, și tot satul. Multe cazuri din astea am văzut în care mortul a fost de vină.

Conducerea spitalului face verificări interne, iar rezultatele autopsiei au fost trimise la Iași, pentru expertiză medico-legală.

Rudele au făcut plângere la Colegiul Medicilor și la Poliție, pentru a afla cine se face vinovat de moartea femeii.

error: Content is protected !!