(Video) O femeie și-a aruncat pisica de la etajul 3. A spus că s-a săturat să mai aibă grijă de ea. „Am aruncat-o pe geam de la bucătărie”

Updated on martie 28, 2024  

(Video) O femeie și-a aruncat pisica de la etajul 3. A spus că s-a săturat să mai aibă grijă de ea. „Am aruncat-o pe geam de la bucătărie” 1

Gest de o cruzime rară, o femeie de 64 de ani și-a aruncat pisica pe geam de la etajul 3. Animalul a murit, iar stăpâna lui a fost încătușată pentru 24 de ore.

Senină, femeia din Plopeni, Prahova, a declarat la audieri că se săturase să hrănească pisica și să curețe după ea, dar că a sperat ca animalul va supraviețui.
”- Am aruncat-o pe geam de la bucătărie.
– Și ce credeai că se întâmplă? Că o rupe la fugă?
– N-am știut ce o să pățească.
– Ai crezut că are 9 suflete și cade în picioare”.

Întâmplarea s-a petrecut în plină zi, când mai mulți vecini, printre care și copii, stăteau de vorbă în fața blocului.
Vecină: ”Chiar nepoata mea era, cobora scările și imediat în fața ei a aruncat-o. A zis că ce treabă aveți voi cu mine că am aruncat-o”.
Pisica, alintată Tigrilă, fusese adusă de pe stradă de fiica și nepoata femeii. Ele aveau grijă de ea și se atașaseră foarte tare de animal. Pe bunică a nemulțumit-o faptul că, din pensia ei, trebuia să asigure hrana, îngrijirea și consultațiile felinei.

Rodica Oprea, suspectă: Am vrut să o scot afară, nu voia să iasă.. o lăsa Marcela în casă … îi dădea, zice mă duc să îi cumpăr mâncare lu pisoi, zic măi fată, asta mică are probleme cu ochii… tu crești copil sau pisică? Împărțea mâncarea cu pisica.
Reporter: Și asta v-a supărat?
Rodica Oprea: M-a supărat și chestia că i-am spus nu o mai aduce măi mamă în casă”.

Martori la moartea sărmanului animal, vecinii au anunțat poliția.
”Rodica dragă, trebuia să deschizi ușa, mamă, și să o scoți pe ușă afară”
Laura Antimiu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: ”Persoana în cauză a fost reținută pe o perioadă de 24 de ore”.

Vecin: ”E o crimă ce a făcut”.
Medicii veterinari susțin că sunt tot mai dese cazurile în care proprietarii de animale de companie ajung să le abandoneze.
Diana Marin, medic veterinar: ”Un gest foarte crud pentru că ar fi existat și alternative în cazul în care nu își putea asuma această pisicuță. Ar fi putut să apeleze la diverse asociații care o preluau, o puneau într-un foster și ulterior ar fi fost dată spre adopție”.

Vecină: ”Rodica dragă, trebuia să deschizi ușa, mamă, și să o scoți pe ușă afară. Sufletește, omenește e groaznic, adică nu suport să vezi un suflețel… Dumnezeu zice ceea ce tu nu poți crea nu poți arunca, nu poți omorî”.
Rodica Oprea: ”Am recunoscut, recunosc, îmi pare rău de ce s-a întâmplat”.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, pentru care autoarea riscă între 2 și 7 ani de închisoare scrie Ziarul de Ploiești.

error: Content is protected !!