(Video) Au apărut noi imagini și detalii cu casa construită pe bloc. Pe unde se face accesul în casă

Updated on martie 26, 2024 (Video) Au apărut noi imagini și detalii cu casa construită pe bloc. Pe unde se face accesul în casă 1

Potrivit BizBraşov, construcţia a fost ridicată pe un bloc din cartierul Răcădău. Căsuţa a fost pusă pe acoperişul unui imobil de 8 etaje. Situaţia a devenit cunoscută după ce pe reţelele de socializare s-a viralizat un clip care prezintă construcţia.

Reprezentanții Poliției Locale Brașov, în subordinea căreia se află Departamentul Disciplina în Construcții, s-au autosesizat după apariția informației în spațiul public și au efectuat verificări la fața locului. Aceștia au constat că respectiva construcție este perfect legală și are deja o vechime de mai bine de un deceniu. Accesul spre spațiul cu pricina se face prin scara blocului, pe o scară metalică. „Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia”, au precizat pentru BizBrașov oficialii Poliției Locale Brașov.

Ulterior, reprezentanții Poliției Locale au mai transmis câteva informații cu privire la situație: „Construcția respectivă a avut autorizație de construire din septembrie 1999 și certificatul de dare în folosință este din martie 2000. Are o suprafață de 42,02 mp. Accesul se face din scara de acces comuna de la et. 8, pe o scară metalica către zona terasei blocului”.

Ovidiu Stan, Antena 3: „Cineva și-a construit o casă în urmă cu 10 ani, în 2013. Are și toate avizele, începând cu partea de proiectare, cu avizele din domeniul construcțiilor. A primit undă verde, a construit-o. Persoana care a construit-o, ulterior, a vândut-o unor tineri.
O pereche care a cumpărat-o și care locuiește acum acolo. Are și o vedere foarte bună, de acolo se vede vârful Tâmpa”

Subiect „în trend”
Totul a revenit pe tapet după ce în ultimele zile presa prezentat cazul indianului milionar care şi-a construit o casă pe un zgârie nori cu apartamente de lux din oraşul indian Bengaluru. Omul de afaceri din ţara asiatică a investit nu mai puţin de 20 de milioane de dolari pentru o vilă pe bloc, de unde are o privelişte interesantă, scrie bzb.ro.

Indianul Vijay Mallya a construit „Sky Mansion” (conacul din cer) pe un bloc cu 33 de etaje. Cunoscut drept „Milionarul vremurilor bune”, acesta a fost nevoit în 2016 să fugă din India şi a lăsat conacul nelocuit. Proprietatea se întinde pe o suprafaţă de peste 40.000 de metri pătraţi pe două etaje şi dispune de un heliport, grădini luxuriante, o piscină infinită, precum şi o punte panoramică de 360 de grade.

Când indianul a plecat în Marea Britanie, lucrările la proprietate erau încă în desfăşurare. Cum acesta este acuzat că nu a plătit datorii de peste un miliard de dolari, este greu de crezut că va mai face afaceri în India. De altfel, ţara sa natală vrea să obţină extrădarea sa din Marea Britanie şi să-l trimită la închisoare, astfel că, foarte probabil, conacul nu va fi locuit vreodată.

error: Content is protected !!