Un avion Wizz Air a aterizat de urgență pe Aeroportul Cluj după ce 3 bărbați s-au luat la bătaie

Updated on martie 6, 2024 stiri din Cluj, stiri locale Cluj, stiri Cluj, stiri Cluj Napoca, stiri din Cluj Napoca, stiri Cluj, wizz air

A fost un scandal mare noaptea trecută pe cursa Wizz Air Memmingen (Germania) – Kutaisi (Georgia), care a dus la aterizarea de urgență a avionului pe Aeroportul Internațional Cluj. Trei pasageri s-au bătut între ei. Sursele spun că doi georgieni și un bărbat din Belarus s-au luat la harță în timpul zborului, iar pilotul avionului a fost nevoit să coboare pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Se pare că cei trei au băut prea mult alcool și au intrat în conflict, iar unul dintre georgieni i-a dat cu telefonul în cap celuilalt. Pasagerul lovit a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce avionul a aterizat, informează g4media.ro.

Cei trei au fost debarcați, iar un procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj s-a ocupat de caz. Avionul și-a reluat zborul, iar ceilalți doi georgieni au plecat cu o altă aeronavă. Bărbatul din Belarus se va întoarce în Memmingen. Cei trei nu au fost arestați pentru că nu au pus în pericol siguranța pasagerilor și a echipajului.

Panică la bordul unui avion Wizz Air care a ratat aterizarea pe Aeroportul Cluj
Pasagerii avionului care a ratat luni prima încercare de aterizare pe Aeroportul Cluj-Napoca, din cauza rafalelor puternice de vânt, au trăit emoții puternice. Totul a fost filmat de un pasager care stătea lângă aripa avionului.

În imagini se poate vedea cum avionul care venea de la Frankfurt coboară și se apropie tot mai mult de pistă. Cu toate acestea, după câteva zeci de secunde, avionul începe din nou să câștige altitudine. Câteva momente mai târziu, un anunț al unui însoțitor de bord informează pasagerii că aceasta este o procedură standard. A doua încercare a fost un succes, iar avionul a aterizat în siguranță la sol.

”Doamnelor și domnilor, am performat o procedură, așa numită ”aterizare ratată”, ceea ce face că vom survola din nou, după care vom ateriza din nou”, li s-a transmis pasagerilor, potrivit media9.ro Avionul trebuia să aterizeze la 17:10. După o voltă pe care a descris-o pe cerul Clujului și o a doua tentativă, a aterizat la 17:19.

În aviație, manevra „go around” este o aterizare întreruptă a unei aeronave care se află în apropiere finală sau care a aterizat deja. O întoarcere poate fi inițiată fie de pilotul care zboară, fie solicitată de controlul traficului aerian din diverse motive, cum ar fi o apropiere nestabilizată sau un obstacol pe pistă.

Multe companii aeriene și operatori de aeronave stabilesc o listă de condiții care trebuie îndeplinite pentru ca o aterizare în siguranță să poată fi efectuată. În cazul în care una sau mai multe dintre aceste condiții nu pot fi îndeplinite, în unele cazuri ar trebui să se ia în considerare posibilitatea de a efectua o întoarcere, iar în altele trebuie efectuată.

Această listă este de obicei scrisă în manualul de operațiuni al companiei aeriene sau al producătorului, care trebuie să fie aprobat de autoritatea aviatică competentă. Lista de condiții a operatorului permite piloților să își folosească judecata individuală în afara acestui domeniu de aplicare.

error: Content is protected !!