(Video) Au găsit bârlogul ursoaicei cu pui, aproape de case. Descoperirea neașteptată a unor tineri în timp ce culegeau ghiocei. “Unul stă acolo, unul stă aici şi unul aici”

Updated on martie 5, 2024 (Video) Au găsit bârlogul ursoaicei cu pui, aproape de case. Descoperirea neașteptată a unor tineri în timp ce culegeau ghiocei. "Unul stă acolo, unul stă aici şi unul aici" 1

La doar câţiva metri de satul în care locuiesc, o ursoaică şi-a făcut bârlog. Puii ei, foarte mici, au fost văzuţi de nişte tineri care culegeau ghiocei. Numai norocul a făcut ca bărbaţii să nu se întâlnească faţă în faţă cu fiara. Localnicii se tem acum de o eventuală vizită a animalului.

Sunt imaginile postate pe o reţea de socializare ce au băgat spaima în rândul oamenilor din localitatea Iclandul Mare, jduețul Mureș. Doi pui de urs privesc curioşi din vizuină în timp ce sunt filmaţi de mai mulţi tineri. Din fericire pentru drumeţi, ursoaica nu se află în zonă, scrie Observator Tv.
Tânăr: Mă mir cum ursoaica nu..după cum se vede în imagini copiii sunt aproape de culcuş, aproape până la intrare.

Bârlogul se află la mai puţin de 500 de metri de casele localnicilor, şi mult mai aproape de fermele de animale.
Localnic, pentru Stirile Pro Tv:Am crezut că e glumă. Aici, la 500 metri, poate că vin la oameni la case… dacă are și pui e flămândă. Trebuie să caute hrană să mănânce ceva. Cineva le-a dat drumul aici. Cine știe vine ursul mănâncă oameni și nu face nimeni nimic.”

Iar noaptea nu pot închide un ochi de stigătele animalelor sălbatice.
Tânăr: Urlete s-au auzit de vreo două ori s-au auzit în jurul zonei.
Ar fi aduşi de cineva, a fost vreo vânătoare, s-au speriat
Mai mult, nu ar fi prima dată când localnicii se confruntă cu problema urşilor.
Tânăr: Anul trecut am văzut eu, prima dată, în cealaltă pădure. Era mare.
Odată cu apariţia imaginilor în spaţiul online şi autorităţile au fost sesizate.

Aurica Mate, purtător de cuvânt IPJ Mureș: Poliţiştii secţiei 12, Poliţie rurală Ludoj au informat instituţiile abilitate pentru desfăşurarea activităţilor specifice conform competenţelor acestora.

Cei doi pui trebuie hrăniți, iar în căutarea hranei, ursoaica poate ajunge și în gospodăriile din apropiere. Oameni le cer autorităților ca familia de urși să fie mutată mai departe de zona locuită.

A braconat un urs. Vânător clujean condamnat să achite 40.000 de euro
Curtea de Apel Cluj a decis să îi condamne pe trei vânători din județul Cluj, pentru braconaj. În plus, unul dintre aceștia, Ionel Baciu a fost obligat să achite suma de 40.000 de euro. Ursul braconat de cei trei vânători a fost estimat de Ministerul Mediului, la această sumă.

”Obligă doar pe inculpatul Baciu Ionel la plata către partea civilă Ministerul Apelor şi al Pădurilor prin Garda Forestieră Cluj a sumei de 40.000 euro reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul creat prin împuşcarea exemplarului de urs”, se arată în sentință, conkform Foaia Transilvana

Cei trei vânători clujeni sunt Baciu Ionel, Marinca Vasile și Neciu Florin. Procurorii i-au acuzat pe cei de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Braconajul a avut loc la Valea Ierii pe fondul cinegetic 41, administrat de AJVPS Cluj.
Achetatorii spun că în prima fază Baciu Ionel a braconat un cerb, pentru care nu avea autorizație.

După ce a ajuns în fondul cinegetic 41 Valea Ierii, inculpatul Baciu Ionel a lăsat autoturismul pe un drum forestier, luându-și cu el arma de vânătoare. Apoi, s-a deplasat pe o cărare mai greu accesibilă, fiind o zonă muntoasă, după care s-a pus la pândă, în așteptarea unui exemplar de vânat.

La un moment dat a auzit zgomote specifice făcute de un exemplar de vânat din specia cerb (boncănit). Baciu a ochit și a executat un foc de armă în plan orizontal, după care exemplarul de cerb s-a prăbușit pe sol. După ce s-a asigurat că exemplarul de cerb este decedat, inculpatul Baciu Ionel s-a apropiat de cadavrul acestuia și s-a fotografiat cu animalul, folosind telefonul mobil pe care îl avea asupra sa, telefon pe care l-a așezat pe o buturugă, setându-l pe funcția automat-foto și a revenit lângă cerb.

error: Content is protected !!