Tăticul-curier! Val de simpatie și mesaje către Glovo pentru bărbatul care livrează cu copilul în brațe: „Aveţi un angajat care merită o mărire de salariu”

Updated on februarie 29, 2024 Tăticul-curier! Val de simpatie și mesaje către Glovo pentru bărbatul care livrează cu copilul în brațe: „Aveţi un angajat care merită o mărire de salariu” 1

Mii de mesaje au ajuns la Glovo după imaginile cu un curier care îşi face livrările ţinând copilul în braţe. Postarea de pe TikTok a devenit în scurt timp virală, iar valul de simpatie s-a transformat într-un tsunami către comapania-angajatoare. Iată câteva dintre mesajele către Glovo:

-Cunoaște cineva persoana? Vreau să ii fac un cadou frumos
-@Glovo România 😀 aveți un angajat care merită o mărire de salariu ✨
-Alții nu plătesc nici 300 de ron pentru “ a fi “ tată 🙁 tot respectul
-Si fostul meu sot ia copilul cu el ca sa petreacă timp cu el 🙂
-și eu îl duc cu mine la muncă
-Cinste lui 🥰

Candidatul ideal pentru jobul de curier Glovo sau Tazz poate primi 1.500 – 3.000 de lei, săptămânal, pe program „full time”, potrivit unui anunț de angajare de pe jobZZ.ro, transmite romaniatv.net.

Livrează mâncare în timp ce-și duce copilul la școala
Un alt livrator Glovo a fost surprins în urmă cu un an livrând mâncare în timp ce își duce, probabil, fetița la școală, prin traficul infernal din București. Imaginea, care scoate în evidență greutățile prin care trec românii fără posibilități, i-a făcut pe oameni să reacționeze imediat. Nu toate comentariile, însă, au fost de admitație. Mulți s-au înghesuit să critice faptul că fetița nu poartă cască, scrie money.ro.

„Pentru mine e o fotografie înduioșătoare! Îmi inspiră admirație pentru acel om care face sacrificii si muncește cinstit pentru o masa caldă familiei… Toată copilăria n-am avut cască și n am pațit nimic. O cască de calitate costă. Poate nu are bani. Nu ridicați piatra…”, spune un internaut.

„Voi va dați seama în ce grad de uzara a ajuns societatea noastră??? Măi oameni buni, nu mai criticați fără să cunoașteți situații. Omul muncește. La noi încă este o rușine dacă mergi pe bicicletă. Înafara sunt parcări întregi speciale pentru ele. BRAVO LUI FELICITĂRi. Și cred cu tărie că este mult mai fericit cu viață lui decât mulți alții de aici care ați comentat aiurea”, punctează alt internaut.

Tăticul-curier! Val de simpatie și mesaje către Glovo pentru bărbatul care livrează cu copilul în brațe: „Aveţi un angajat care merită o mărire de salariu” 2

„Nu asta e Bucureștiul. Asta e viata. Omul acela este un om care își sacrifica viata sa fie lângă copil, sa ii ofere ce are mai bun, pentru ca asta e menirea unui părinte. Nu sta la Unirii sa cerșească. Bravo lui! Și voi, oameni ce dați comanda, dacă va permiteți sa dați pe o masa „în oras” 80-100 lei (2 persoane), ce ați spune și de un bacșiș?

Toți livratori își castiga munca cinstit și mai ales acum, iarna. Voi stați la căldurica, dar ei? Și va rog sa va abțineți din comentariile de genul „nu eu l-am pus sa se facă livrator”. Livratorul nu este un om fără facultate, se poate angaja oricând, oriunde. Însă, a ales sa fie independent din punct de vedere al programului, ce mulți de aici, nu pot 😉 Și revenind la subiect, când mai vedeți oameni de genul, opriti-va și dati o mana de ajutor, nu va pica motorul de la BMW”, spune alt internaut revoltat.

„Cred ca l am mai văzut. Vine dimineața cu tramvaiul 41 dinspre Ghencea cu bicicleta și cu fetita și coboară la lujerului. Foarte politicos cere scuze la coborâre și atent și grijuliu cu copilul, probabil pe la 7 și ceva o duce la școală”, s-a mai scris la postare.

Cât câștigă un curier Glovo într-o zi în care muncește 11 ore: ”Repet! Asta e o zi bună”
Bucureștiul, dar și alte mari orașe din România mișună de curieri Glovo sau Tazz, iar din ce în ce mai mulți tineri sunt tentați de un astfel de job, mai ales că au fost zvonuri cum că veniturile sunt foarte consistente. Un curier Glovo a postat un videoclip pe TikTok, pentru a le explica oamenilor cum stă treaba, de fapt.

Un curier trebuie să aibă telefon de tip smartphone, mașină, scuter sau bicicletă și să aibă „chef de plimbare și zâmbete la purtător”. Înscrierea se face în maxim 24 de ore, contractul de muncă este de 4 sau 8 ore, iar plata se face în general în ziua de miercuri.

„Venituri motivante, seriozitate de ambele părți, care naște o colaborare de succes”, este descrierea locului de muncă, cel puțin „pe hârtie”. Programul este unul flexibil, trebuie doar să selectezi intervalele orare în care vrei să lucrezi. Un curier Glovo a decis să împărtășească mai multe detalii cu utilizatorii TikTok, despre această ”râvnită meserie”. Dacă mulți credeau că te poți îmbogăți lucrând ca și curier Glovo, ei bine, lucrurile nu stau chiar așa.

Haideți să vă arăt cât se câștigă la Glovo într-o zi bună! A trebuit să îmi dedic 11 ore și în 11 ore am lucrat efectiv 4 ore și jumătate, dar atenție, taxele sunt pe minim 8 ore. Așa a vrut Ciolacu. Am mai spus-o și o repet, contractele de muncă trebuie să fie pe minim 4 ore, demonstrând și pe propria răspundere unui inspector de la forțele de muncă.

Deci, tu muncești în jur de 4 ore pe zi, azi e o excepție că mi-am luat 11 ore. De regulă îmi iau mult mai puțin, adică 8-9 ore, deci nu se lucrează chiar 11 ore. Acum vă arăt cât am făcut cu toate taxele și cheltuielile. În aplicație am făcut 236 de lei, asta e o zi bună”, a explicat utilizatorul TikTok.

Printre altele, făcând un calcul, la final de zi, după ce a dedicat 11 ore livrărilor de mâncare, curierul a rămas cu 101 lei.

„Deci 236 și am făcut niște calcule anterioare cu tot cu dura biciclitei și folosesc și mașină, dar acum vorbesc doar de bicicletă și taxe la stat. Înseamnă 135 lei, deci banii mei curați, 101 lei, și asta e o zi bună după ce mi-am dedicat 11 ore. Asta înseamnă 9 lei pe oră. Deci, 9 lei pe oră, curați, se câștigă într-o zi aproape ideală la Glovo, în Craiova.

Asta pentru cei care ne invidiază. În realitate se câștigă mai puțin că nu poți să tragi atât, și tot acest lucru se datorează abuzului statului care ne suprataxează. Eu trebuie să îmi iau 11 ore ca să îmi rămână și mie 100 lei, într-un caz fericit, e inuman. Aceste legi sunt cretine și făcute de niște oameni care nu au muncit cinstit în viața lor”, a mai spus acesta.

error: Content is protected !!