(Video) ”Acum pot să mor liniștit, le-am văzut pe toate”. Unde se află casa cu 3 cai în mărime naturală pe acoperiș

Updated on februarie 27, 2024 (Video) ”Acum pot să mor liniștit, le-am văzut pe toate”. Unde se află casa cu 3 cai în mărime naturală pe acoperiș 1

Un scurt videoclip care prezintă o casă pe acoperișul căreia se află trei cai în mărime naturală circulă intens pe rețelele de socializare. ”Poarta Brandenburg” de România se află într-o comună din Buzău, cunoscută pentru ”palatele” ridicate de cei care trăiesc din ajutor social.

Când am zis că le-am văzut pe toate în viața asta, apare o casă cu cai pe ea”, poate fi auzit cum spune cel care filmează ”Poarta Brandenburg” a României, înainte de a opri mașina pentru a admira bizara operă arhitectonică.

Casa uriașă, cu coloane la intrare, se află pe marginea drumului județean din comuna buzoiană Calvini. Pe acoperiș, spre stradă, sunt trei cai cabrați în mărime naturală, care îți atrag imediat privirile, scrie stirileprotv.ro.

”Acum pot să mor liniștit, le-am văzut pe toate”, concluzionează cel care filmează caii de pe acoperiș. Comuna Calvin este cunoscută pentru ”palatele” sale, ridicate de locuitori care trăiesc în special din ajutoarele sociale.

Palatele romilor din Huedin fac senzație pe TikTok
Palatele luxoase ale romilor din Huedin au devenit subiect de discuție pe TikTok, după ce o vloggeriță din Spania a realizat o filmare a acestora și a ridicat o întrebare captivantă: cât de înstărite sunt, de fapt, familiile care locuiesc în aceste proprietăți. Dana Lucia Sandoval, o vloggeriță spaniolă bine-cunoscută pentru explorarea culturilor și stilurilor de viață din întreaga lume, a atras atenția audienței sale asupra impresionantei opulențe demonstrată de comunitățile de romi din România.

Cu peste 660.000 de urmăritori pe TikTok, Dana Lucia Sandoval a publicat recent un videoclip în care prezintă mai multe dintre aceste palate ale romilor din Huedin. Videoclipul a devenit rapid viral, atrăgând mii de vizualizări și sute de comentarii din partea comunității TikTok, datorită teoriei interesante propuse de Dana. Aceasta afirmă că fiecare nivel al acoperișului semnifică că respectiva familie deține un milion de euro.

(Video) ”Acum pot să mor liniștit, le-am văzut pe toate”. Unde se află casa cu 3 cai în mărime naturală pe acoperiș 2

“Acestea sunt casele extravagante ale țiganilor români. Iar acest oraș este renumit pentru că mulți țigani trăiesc aici. Oamenii spun că acoperișul îți arată cât de bogată este familia. Acestea nu sunt case normale. Un nivel de acoperiș este echivalentul a un milion de euro. Două acoperișuri echivalează cu două milioane de euro. De exemplu, acoperișul albastru are șase niveluri. Deci acea familie are șase milioane de euro”, spune vloggerița, citată de stiridiaspora.ro.

Dana Lucia Sandoval își întreabă următorii dacă regula milionului de euro este adevărată.

“O fi adevărat? Este adevărat, de asemenea, că nu știm prea multe despre cultura romilor. Nu prea le place să fie filmați, nici casele lor. Nu știm exact, dar dacă acest zvon este adevărat, sunt țigani foarte bogați în România”, conchide vloggerița spaniolă.
Mulți utilizatori de pe TikTok au adus în discuție faptul că, în timp ce unele familie se bucură de astfel de luxu, mulți romi din țară trăiesc în sărăcie și marginalizare.

@danalucia.s Así viven los gitanos en casas extravagantes o mejor dicho castillos #rumania #rumania🇷🇴 #gitano #gitanos #gitanos❤️ #curiosidades #curioso #danalucia #crevoo #costumbresgitanas #gitanostiktok ♬ sonido original – danaluciasandoval

Mai mult, o utilizatoare, care susține că e de etnie romă, explică faptul că și ea locuiește într-o astfel de casă, însă sunt 30 de persoane care locuiesc într-un astfel de imobil.

error: Content is protected !!