(Video) O șoferiță și-a pus bebelușul la volan, în timp ce conducea. Bebeluşul “şofer” a fost pus şi de tată la volanul maşinii de când avea 5 luni

Updated on februarie 26, 2024 (Video) O șoferiță și-a pus bebelușul la volan, în timp ce conducea. Bebeluşul "şofer" a fost pus şi de tată la volanul maşinii de când avea 5 luni 1

O tânără mămică din Borșa, Maramureș, s-a lăudat pe rețelele sociale cu isprava sa: ea și-a pus bebelușul la volan, în timp ce conducea. Imaginile devenite virale pe internet au ajuns și la polițiști, care au sancționat-o. În imagini se observă cum femeia, care nici măcar nu poartă centura de siguranţă îşi încurajează fiul de doar nouă luni să şofeze.

O tânără, în vârstă de 25 de ani, din Borșa, Maramureș, a crezut că face o faptă de vitejie și și-a luat bebelușul, în vârstă de doar nouă luni, în brațe, în mașină, i-a pus mâinile pe volanul autoturismului și a condus pe o stradă din localitate.
Totul a fost filmat de către un bărbat aflat pe scaunul din dreapta, cel mai probabil fiind vorba despre soțul femeii. Imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare, anunță Antena 3.

Acest lucru i-a determinat pe polițiștii din Borsa să ia măsuri, s-au autosesizat în acest caz și imediat au reușit să o identifice pe tânără.
Femeia a fost sancționată contravențional cu o amendă de 825 de lei, pentru că fiul ei, în vârstă de de nouă luni, era ținut în brațe, pe scaunul șoferului, fără a fi fixat și prins cu ajutărul dispozitivelor obligatorii de fixare în scaune pentru copii omologate.

În cauză vor fi sesizaţi specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, scrie Stirile Pro Tv.
Imaginile care au fost postate pe rețelele de socializare sunt pur și simplu de o inconștiență ieșită din comun.

Sâmbătă, 24 februarie, polițiștii din Borșa s-au sesizat în urma apariției în mediul on line, a unui clip video în care apare o conducătoare auto care conduce un autoturism, cu un bebeluș în brațe. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătoarea auto ca fiind o tânără de 25 de ani, din Borșa”, transmite IPJ Maramureș, conform Adevarul.

„Aceasta nu a avut fixată centura de siguranță și și-a transportat fiul de 9 luni în brațe, pe scaunul șoferului, fără a fi fixat și prins cu ajutorul dispozitivelor obligatorii de fixare în scaune pentru copii, omologate. Conducătoarea auto a fost sancționată contravenţional conform art. 36, alin. 1, din OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 825 de lei. În cauză, urmează sa fie sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru efectuarea de verificări”, mai arată IPJ Maramureș.

Bebeluşul “şofer” din Borşa, pus şi de tată la volanul maşinii de când avea 5 luni. Ce a păţit mama inconştientă, care s-a filmat fără centură, cu copilul în braţe
Pe imaginile postate chiar de femeie pe reţelele sociale se vede cum mama de 25 de ani îşi ţine fiul de doar 9 luni în braţe, în timp ce se află la volanul unei maşini puternice. Bebeluşul are mânuţele pe volan, în timp ce încearcă să îl mişte. Totul se întâmplă pe un drum public din Borşa.

Faptul că ai luat copilul în braţe şi nu este în scăunel şi nici măcar tu, ca persoană matură, nu aveai centura de siguranţă, este cu siguranţă un risc major”, spune Titi Aur, expert în conducere defensivă, conform Observator Tv.

Nu este prima dată când viaţa celui mic este pusă în pericol. Tatăl a postat şi el o imagine în care îşi ţine în braţe, tot la volan, copilul care avea pe atunci doar 5 luni.

Cum ducem copiii în maşină: ce spune legea
Conform legii, copiii mai scunzi de 1 metru şi 35 de centimetri trebuie transportaţi în scaune speciale. Pe scaunul din dreapta şoferului au voie doar dacă au peste un metru şi jumătate.

“Începând de la 15 km/h impact frontal sau când se opreşte maşina brusc, practic şi cel de la volan, dar mai ales un copil ţinut în braţe este expus la maximum”, adaugă Titi Aur, expert în conducere defensivă.
În 2022, au murit o sută de copii şi aproape 500 au ajuns la spital pentru că nu au fost protejaţi corespunzător în maşină.

error: Content is protected !!