Lucian Mindruta: „Un scriitor din Ardeal a fost reclamat de vecini ca are prea multe cărți in apartament si ca blocul risca astfel sa se prăbușească”

Updated on februarie 25, 2024 Lucian Mindruta: „Un scriitor din Ardeal a fost reclamat de vecini ca are prea multe cărți in apartament si ca blocul risca astfel sa se prăbușească” 1

Daniel Iancu, istoric, cercetător și scriitor a povestit cum a ajuns să fie reclamat de vecini că ține prea multe cărți în casă și s-ar putea ca blocul “să se prăbușească din cauza lor”. Potrivit acestuia, vecinii săi s-au adresat cu îngrijorare la asociaţia de proprietari, acolo unde l-au reclamat pentru că ţine în casă prea multe cărți şi greutatea lor ar putea duce la prăbușirea blocului.

S-a întâmplat într-un bloc din centrul Devei, acolo unde locuiește istoricul şi scriitorul Daniel Iancu. Potrivit acestuia, vecinii săi s-au adresat cu îngrijorare la asociaţia de proprietari, acolo unde l-au reclamat pentru că ţine în casă prea multe cărți şi greutatea lor ar putea duce la prăbușirea blocului.

Am fost reclamat de către vecini, la Asociația de proprietari, că am prea multe cărți… și s-ar putea prăbuși blocul din cauza cărților mele”, a scris Daniel Iancu pe Facebook.
Postarea a stârnit zeci de reacţii, moment în care scriitorul a fost nevoit să sublinieze că nu este vorba de vreo glumă.
Ar fi amuzant dacă nu ar fi adevărat”, a scris Daniel Iancu într-un răspuns la un comentariu.

Lucian Mindruta: „ Chiar si cand iti iei toate masurile impotriva cartilor – adica nu le citesti – ele raman totusi periculoase:
Un scriitor din Ardeal, pe nume Daniel Iancu, a fost reclamat de vecini ca are prea multe carti in apartament si ca blocul risca astfel sa se prabuseasca.
Ca sa-i linistesc le-as spune ca b.asinile degajate din televizoarele lor cumva trag blocul in sus, deci fortele se compenseaza”

Reacția internauţilor
Zi-le că ai şi nişte teancuri de reviste”,
“Păi da, că tu ai și frații Karamazov și Ilf și Petrov (și Ilfov). Nuna frații Karamazov au 200 de kile. Mno, plus toată istoria aia pe care o ai prin sertare. Normal că și io te-aș reclama, la Vatican chiar”,

“Vezi, dacă aveai o pivniță cu vinuri, nu te reclama nimeni. Ba chiar erai prietenul lor cel mai bun”,
“Cin’ te pune să citești atâta?!Oamenii au dureri de cap de la atâta citit de contoare și tu citești cărți?!”, sunt doar câteva din reacțiile internauţilor la postarea scriitorului Daniel Iancu, conform Antena 3.

Daniel I. Iancu este autor al mai multor volume de istorie și reportaj: „Historii aleatorii”, Cluj-Napoca, 2015, „Sate la marginea lumii. Arhitectură tradițională din județul Hunedoara”, Cluj-Napoca, 2015, „Prin Europa în vreme de război… Amintirile mele din Răsboiul Mondial 1914-1919”. 100 de fotografii din albumul căpitanului Valeriu Pascu (în colaborare cu Georgeta Deju)”, Cluj-Napoca, 2018, „Sate la marginea lumii. Arhitectură tradițională din județul Hunedoara / Villages at the edge of the world”, Cluj-Napoca, 2018, anunță newshd.ro.

error: Content is protected !!