Mihai Dedu recunoaște că a intrat băut în direct la ştirile Pro TV. „Aveam vreo 2-3 beri la activ. Nu-mi ieșeau cuvintele. Eu le citeam, dar mă întrebam ce fac dacă mă încurc”

Updated on februarie 21, 2024 Mihai Dedu recunoaște că a intrat băut în direct la ştirile Pro TV. „Aveam vreo 2-3 beri la activ. Nu-mi ieșeau cuvintele. Eu le citeam, dar mă întrebam ce fac dacă mă încurc” 1

Mihai Dedu a povestit cum a intrat băut în direct la ştirile Pro TV. El a rememorat și câteva gafe, printre acestea se numără dificultatea de a pronunța numele antrenorului Borussiei Dortmund, Ottmar Hitzfeld, pe care l-a numit pe rând Ottmar Fiț, Hiț, Miț. O altă situație a fost atunci când a spus „Anul viitor al lunii următoare2, o expresie fără sens, care l-a făcut să râdă chiar și pe el însuși.

Le-am numărat. Sunt cinci gafe, bâlbe ca să le zic așa, nu gafe imense. Cred că toatee sunt la fel de haioase și la fel de năstrușnice, ca să zic așa. Prima a fost când eram la sport. În anii 90′ era de notorietate antrenorul Borussiei Dortmund, Ottmar Hitzfeld. Într-o seară nu mi-a ieșit să-i spun numele. I-am zis de trei ori Ottmar Fiț, Hiț, Miț.

După am zis doar antrenorul Borussiei Dortmund. A doua oară eram la știri și am spus „Anul viitor al lunii următoare”. Nu avea nicio treabă. Nu știu de unde mi-a venit. M-a bușit râsul. Am râs un pic. Nu făceam încă haz de necaz, nu făceam mișto de mine. Acum fac mișto, nu mă deranjează. Acum sunt mult mai relaxat”, a dezvăluit Mihai Dedu la pocsat-ul Acasă la Măruţă, conform RTV.

Într-o altă ocazie,Mihai Dedu a avut dificultăți în a se exprima corect despre artista Analia Selis, numind-o „micuța arnigentin2 și apoi „micuța din Argentina”. Cu toate acestea, el și-a corectat rapid greșelile și a trecut peste momentele nefericite. „A mai fost Analia Selis. Scria ceva de micuța argentiniancă. Eu nu am putut să-i spun micuței argentinience și i-am spus micuței arnigentin, micuței argen.. și a treia oară i-am zis micuței din Argentina. Asta nu o să o să o uit”, a adăugat prezentatorul TV.

Unul dintre cele mai tari momente a fost atunci când a fost chemat să prezinte știrile sportive într-o seară în care băuse câteva beri la o petrecere și se simțea amețit. Chiar dacă nu trebuia să fie pe post în acea seară, Mihai Dedu a reușit să găsească alternative pentru a-și duce sarcina la bun sfârșit, chiar dacă a avut dificultăți în pronunțarea corectă a unor nume sau termeni.

A mai fost selecționerul Anghel Iordănescu. Asta e prin 97′. Eu nu trebuia să fiu la știri în seara aia. Înainte de a intra pe post am fost la o petrecere care a început devreme. Aveam vreo 2-3 beri la activ și nu puteam să zic selecționerul Anghel Iordănescu. Am fost chemat să fac știrile din sport în seara aia. Sunt 27 de ani.

Am ajuns și simțeam că mă învârt, fiind și tânăr mă întrebam cum apar eu pe post. Oricum nu s-a văzut nimic, dar nu-mi ieșea. Am făcut intro-urile scurte. Lui Anghel Iordănescu i-am spus Tata Puiu, ca să scap. Nu-mi ieșeau cuvintele. Eu le citeam, dar mă întrebam ce fac dacă mă încurc. Îmi era că dau în ceva, ori se prinde cineva că am venit cu niște beri la activ. Am simplificat toate știrile, le-am făcut de 8 secunde. Jurnalul ăla a fost bliț, țiplă, nu s-a prins nimeni”, a spus Mihai Dedu, citat de kfetele.ro.

Totul a început cu o cură de slăbire, dar s-a transformat într-o problemă de viață și de moarte. Mihai Dedu: ”Doctorul mi-a spus că nu apuc 6 luni. Dezvoltam un soi de mic cancer”
În vârstă de 56 de ani și tată al unui băiat, Mihai Dedu a fost sportiv de performanță. Are 15.000 de kilometri alergați, după cum singur recunoaște, el fiind în trecut de 5 ori campion național la atletism. Dar stilul de viață și neglijența l-au dus în punctul în care a luat mult în greutate. Dacă în urmă cu peste 20 de ani, când ajunsese la 139 de kilograme, a slăbit ușor, nu la fel s-a întâmplat acum, la vârsta a doua, când, cu greu, a luat aceeași decizie. A durat mult să ia această hotărâre – 5 ani, după spusele sale.

Poate observam că mă îngraș, dar nu băgam de seamă, ziceam că mai e timp, m-am neglijat total. Copilul meu, știu cum e, ai tăi sunt de suflet, nu-ți spun să nu te superi, nu iau ei deciziile drastice, radicale, de a-ți atrage atenția. Matei venea și mă lua de braț sau de burtă și i se umpleau palmele copilului, atât de mare era grăsimea viscerală. Abdomenul nu era generos, era ditamai cotețul, ăsta e adevărul!

Nu m-am gândit nici atunci să slăbesc, ziceam că ăsta sunt, de ce să-mi schimb viața? Dar ușor, ușor, lucrurile au scăpat de sub control: genunchii, șoldurile, tensiunea arterială era groaznică”, își mai amintește el momentele de dinainte de a intra la cura drastică, scrie Libertatea.

Cu ambiție, a pornit la drum. Știa că este ambițios, cu ani în urmă se lăsase de fumat brusc, fără a se mai întoarce la viciu: ”Am fumat destul de mult, cu Florin Busuioc fumam și 20 de țigări dimineață. Odată am zis gata, au trecut 13 ani de atunci”.

Început de iad conștient
După ce am început procesul de slăbire am zis gata. La puțin timp am început să mă simt și slăbit și rău. Am pus totul pe seama faptului că e normal, că nu mâncam. Așa m-am chinuit cam două săptămâni.
Ajungând la medic, după acest timp, și bine că am ajuns, pentru că altfel nu am mai fi stat de vorbă. N-aș mai fi existat, am găsit niște afecțiuni. Pe interior eram rupt, și pe partea cardiovasculară, și cu tensiunea, pancreas, ficatul, care din cauza grăsimii abdominale, nu se mai vedea la ecografie.”, a mai spus Mihai Dedu.

Dacă în primele 30 de zile de dietă cruntă nu dăduse jos niciun gram, deși făcea foamea, ”apoi a venit reversul, ziua și kilogramul. Până la un moment dat, când m-am speriat. 25 de kilograme în mai puțin de 2 luni”, mai spune el.

Numai că era perioada când din toate părțile îl loveau vești cum nu se poate mai rele. ”Am fost, am facut colonoscopie, dacă nu mergeam, dezvoltam un soi de mic cancer. Eu eram deja diabetic. Aveam diabet de tip 2 și eu nici nu știam. Cum, mă, să nu vii să te controlezi?”, își amintește că îl certau medicii. E drept că nu mai fusese ma medic de zeci de ani, pentru că se simțea bine și considera că nu e nevoie.

Absolut nimeni în afară de soție și băiat nu au știut prin ce a trecut. La un moment dat chiar și-a luat băiatul deoparte și a discutat cu el despre potențiala sa moarte. ”Dacă mă prăpădesc, ai grijă de mama, de asta și de asta”, își amintește el că i-a spus lui Matei. Băiatul, deși încerca să pară puternic, a fost extrem de afectat: nu se mai odihnea bine și începuse, la rândul său, să slăbească de grijă.

Practic, momentul în care s-a dus la spital l-a salvat. Semnale existau, recunoaște singur, dar le-a ignorat. Dacă nu făcea drumul la doctor, poate lucrurile nu ar mai fi putut fi rezolvate peste o lună, două, șase, e el de părere acum. ”Când e să-ți întindă Dumnezeu mâna, ți-o intinde, indiferent prin ce modalități: Mă, fă asta, că s-ar putea sa fie prea târziu!”, asta e ceea ce a realizat în ceasul al 12-lea.

Din fericire, acum e bine, analizele asta arată. ”Să mori ca un fraier, să nu încerci să faci nimic pentru tine e degradant”, recunoaște el acum, cu mintea omului de pe urmă.
Sacrificiul de a slăbi a fost o nebunie de-a mea, care s-a transformat într-o altă nebunie. În momentul în care am luat o hotărâre, dar n-a fost doar atât, de aici s-a pornit un întreg bulgăre de zăpadă, care încet- încet s-a făcut imens și a angrenat sănătate, familie și toată viața”, recunoaște Mihai Dedu.

error: Content is protected !!