Ion Țiriac, deranjat că a trebuit să stea în trafic: „Am realizat încă o dată că românii au prea mulți bani”

Updated on februarie 16, 2024 Ion Țiriac, deranjat că a trebuit să stea în trafic: „Am realizat încă o dată că românii au prea mulți bani” 1

Ion Țiriac (84 de ani) a fost prezent la Gala Sportului Românesc pentru a-i înmâna lui Mircea Lucescu (78 de ani) trofeul de legendă. Agenția Națională pentru Sport, organizatoarea galei, i-a oferit lui Mircea Lucescu un trofeu special. Ion Țiriac a pășit pe scenă pentru a face anunțul. Fostul tenismen a atras toată atenția cu un discurs inedit.

„Am realizat încă o dată în această seară că românii au prea mulți bani. Încă o dovadă. În loc să fac 40 de minute de acasă până aici, am făcut o oră și jumătate. Asta de unde? S-a făcut benzina peste un euro, dar mașinile sunt tot mai multe. Înseamnă că o ducem foarte bine.

Cum să facem să o ducem și mai bine în sport. Această sărbătoare ne arată că suntem uniți, că avem talent. Avem și mizeria aia mică de bani, haideți să facem ceva cu ea”, a spus Ion Țiriac, citat de gsp.ro.

După cinci ani de așteptare, Ion Țiriac a primit ”bijuteria”: ”Nu întrebați cât costă, pentru că este obscen”

Ion Țiriac și-a cheltuit o parte din avere pe marea sa pasiune, mașinile, iar un nou model a intrat de curând în colecția sa. Este vorba despre un spectaculos model Mercedes AMG Project One.

Ion Țiriac a comandat mașina în urmă cu cinci ani, dar abia acum i-a fost livrată.

Ion Țiriac, deranjat că a trebuit să stea în trafic: „Am realizat încă o dată că românii au prea mulți bani” 2

”Este un prim pas. Se pot face şi altele. Coincide cu descărcarea lui Project One. Acea maşină pe care de cinci ani de zile o aştept, a ajuns astă-noapte (n.r vineri noapte), acel Mercedes de curse, Project One. Nu întrebaţi cât costă pentru că este obscen, dar îl avem şi este în colecţie. Îl vom desface împreuna imediat după Anul Nou”, a declarat recent Ion Țiriac.

Ce avere uriașă are fostul jucător de tenis

Conform Forbes România, în 2023, Ion Țiriac s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul celor mai bogați oameni din țara noastră, cu o avere estimată la 10 miliarde de lei. Fostul jucător de tenis a devenit miliardar în 2007.

Ion Alexandru Țiriac, fiul lui, dezvăluia ce a făcut tatăl său cu banii în ultimii ani. Se pare că afaceristul nu a uitat de semenii lui și a încercat să ajute cât mai mult.

„Fundaţia Ţiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportive, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, maşini, avioane, campusuri sportive şi evenimente neaşteptate de dure (inundaţii, focare, cutremure, etc).

Din 1990, sute de milioane şi, faptul că nu am făcut public, a fost alegerea noastră. Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25% din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia. Avem o echipă de peste 30 de oameni, care asta face de dimineaţa până seara. Și să vă spun ceva: este cea mai mare realizare a noastră”, a spus Ion Alexandru Ţiriac, citat de zf.ro.

error: Content is protected !!