(Video) Roți de SUV dezumflate în cartierul politicienilor. „Nu este despre tine, este despre mașina ta. Consumul tău de benzină ucide!”

Updated on februarie 12, 2024 (Video) Roți de SUV dezumflate în cartierul politicienilor. „Nu este despre tine, este despre mașina ta. Consumul tău de benzină ucide!” 1

Formă de protest controversată din partea unor activişti de mediu. Supăraţi pe şoferii care au maşini SUV, aceştia s-au gândit să le dea o lecţie. Au mers într-un cartier rezidenţial şi au început să dezumfle roţile mai multor maşini. În plus, după ce şi-au dus planul la bun sfârşit, activiştii de mediu le-au lăsat proprietarilor şi un mesaj de avertizare în parbriz.

10 mașini au fost vandalizate în cartierul politicienilor din Constanța, scrie Antena 3. După ce s-au asigurat că proprietarii mașinilor de teren s-au băgat la somn, activiştii de mediu au luat la pas cartierul şi-au început să dezumfle roţile a zece maşini, care consideră ei – poluează mediul încojurător, informează observatornews.ro.

Cătălina Marian: purtător de cuvânt IPJ Constanţa: Au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Havana s-ar fi produs distrugeri, la nivelul pneurilor de la mai multe autoturisme. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constat că opt persoane necunoscute, ar fi provocat dezumflarea pneurilor mai multor autoturisme, situate pe strada Havana şi Belvedere.

Nu s-au mulțumit să le facă doar pagubele materiale. Au lăsat şi un mesaj în parbriz, prin care îi îndeamnă pe conducătorii auto să renunțe la vehiculele de teren şi să se deplaseze pe jos sau să folosească bicicletele ori transportul în comun. Bărbat: Huliganism! Dacă are ceva cu omul, are cu omul, nu cu maşina. Maşina e doar un bun al omului. Ce treabă are mediul cu dezumflatul maşinii?

Poliţiştii fac acum cercetări şi urmează să dea de urma celor care i-au lăsat pe șoferi cu maşinile pe jante. Pe mașină a fost lăsat un bilet cu următorul mesaj, potrivit cotidianul.ro: ,,Atenție! Consumul tău de benzină ucide! Am dezumflat una sau mai multe dintre roțile dumneavoastră. Ești furios, dar nu o lua personal.

Nu este despre tine, este despre mașina ta. Am făcut asta pentru că traversarea în zonă urbană cu vehiculul tău masiv are multe consecințe pentru ceilalți. Companiile auto încearcă să ne convingă că avem nevoie de mașini mari. Dar SUV-urile și 4×4-urile sunt un dezastru pentru climat. SUV-urile sunt a doua cea mai mare cauză a măririi globale în emisii de dioxid de carbon în ultimul deceniu – mai mult decât industria de aviație.

(Video) Roți de SUV dezumflate în cartierul politicienilor. „Nu este despre tine, este despre mașina ta. Consumul tău de benzină ucide!” 2

Lumea este într-o poziție de urgență climatică. Potrivit ONU, milioane de oameni deja mor din cauza schimbării climate în inundații, uragane, secete, foamete. Până acum, asupra ta, impacturile au fost minime. Avem nevoie de acțiuni urgente să reducem emisiile imediat. Luăm măsuri proprii pentru că guvernul și politicienii nu vor. Chiar dacă nu-ți pasă de oamenii la distanță de tine, există consecințe și pentru vecini.

SUV-urile poluează aerul mai mult decât mașinile mai mici. SUV-urile omoară oameni mai mult în ciocniri. SUV-urile nu sunt necesare, dar sunt pură vanitate. De aceea am luat această acțiune. Nu vei avea nicio dificultate traversând prin mers, ciclism sau transport public. Ai hibrid sau electric? Și acestea poluează, sunt periculoase și creează congestie în trafic!”, este mesajul transmis de activiști.

Pericolul la care se expun şoferii care au maşini pe GPL
O maşină care folosea combustibil GPL a explodat zilele trecute în mers la Bucureşti. Şoferul abia plecase din benzinăria unde alimentase. Omul a avut norocul vieţii lui – a supravieţuit deflagraţiei extrem de puternice, scrie Observator Tv.

Şoferul a alimentat maşina cu GPL într-o benzinărie din sectorul 6, apoi a continuat drumul fără să ştie că maşina lui era o bombă cu ceas. Automobilul a explodat după 200 de metri.
Ana Grigore, reporter Observator: Explozia a fost atât de puternică încât plafonul maşinii a fost pur şi simplu curbat. În doar câteva minute a fost complet înghitită de flăcări şi tot ce a mai ramas este un morman de fiare.

Martor: Se vedea.
Reporter: Foc, fum, ce se vedea?
Martor: Foc. Bine că a apucat să iasă din maşină.

Maşina a explodat cu şoferul la volan, dar bărbatul a reuşit să iasă teafăr din automobil. A scăpat doar cu câteva arsuri deloc grave şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Experţii auto îi sfătuiesc pe şoferii care au maşini cu GPL să verifice frecvent detaliile tehnice.

Emil Gîtej, expert în conducere defensivă: Singura explicaţie ar fi o neetanşare a garniturii care nu a fost la locul ei sau o zonă în care butelia a avut contact cu scântei electrice sau în zona aprinderii de la motor. Cea mai evidentă legătură este aceea că tocmai alimentase ceea ce înseamnă că butelia este cu presiune foarte mare în ea.

error: Content is protected !!