Doi vânători au fost sfâșiați de un urs în Bistrița-Năsăud. Unul dintre vânătorii atacaţi de urs, supus unei operaţii

Doi bărbaţi au fost atacaţi de urs duminică în localitatea Milaş, ei fiind asistaţi de un echipaj SMURD sosit la faţa locului, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

“Echipajul de prim ajutor SMURD de la Punctul de Lucru Lechinţa intervine pe raza localităţii Milaş pentru a acorda primul ajutor pentru doi bărbaţi (vânători) atacaţi de urs. Din primele informaţii, aceştia sunt conştienţi, cooperanţi, cu răni la nivelul feţei şi umărului”, a precizat sursa citată.

Doi vânători au fost sfâșiați de un urs în Bistrița-Năsăud. Unul dintre vânătorii atacaţi de urs, supus unei operaţii 1

Potrivit ISU, cei doi au fost coborâţi din zona de pădure de către însoţitori. Cei doi bărbaţi, în vârstă de 48 şi 51 de ani, participau la o partidă de vânătoare autorizată, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, potrivit agerpres.ro.

“Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, în urma unui incident care a avut loc astăzi, 3 decembrie, în urma unei partide de vânătoare. Din primele verificări efectuate, a reieşit faptul că doi bărbaţi de 48 şi 51 de ani, din Ţăgşor şi Comlod, care participau la o vânătoare colectivă, autorizată, pe raza unui fond cinegetic, ar fi fost atacaţi şi răniţi de un urs”, a informat IPJ.

Unul dintre vânătorii atacaţi, duminică, de un urs, în timpul unei partide de vânătoare autorizate, organizată pe raza localităţii Milaş, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar cel de-al doilea a fost externat, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari.

“Doi bărbaţi, cu vârste de 47 şi 51 de ani (din localităţile Ţăgşoru, respectiv Comlod), au fost aduşi în această după-amiază la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cu plăgi produse de urs, prin sfâşiere. Pacientul de 47 de ani, prezentând o plagă la umărul stâng, a primit îngrijiri medicale la UPU-SMURD şi ulterior a fost externat cu recomandări la domiciliu. Pacientul de 51 de ani, care prezintă plăgi complexe la buza superioară şi laterocervical dreapta, se află în acest moment în sala de operaţie, fiind supus unei intervenţii chirurgicale“, a informat reprezentanta spitalului.

error: Content is protected !!