(Video) Moroșenii au încins o horă în Times Square, din New York și i-au impresionat pe americani

Updated on septembrie 15, 2023 Ansamblul Folcloric Național Transilvania din Baia Mare a făcut spectacol în Times Square, din New York.

”În fiecare an România cheltuie sute de mii (poate mai mult și nu știm noi) pe diverse metode de publicitate, majoritatea inutile, cu rezultate de-a dreptul rușinoase. Publicitate pe canale obscure, frunze luate de pe diverse site-uri de resurse, videouri penibile, targuri la care se afișează foi A4 scoase de la imprimanta, etc.

(Video) Moroșenii au încins o horă în Times Square, din New York și i-au impresionat pe americani 1

Am văzut zilele trecute o postare a Ansamblul Folcloric Național Transilvania din Baia Mare si am rămas profund impresionat. Oamenii au ajuns la New York unde au avut concerte și nu aveau nicio obligație de a face un asemenea recital în Times Square. Puteau la fel de bine să își petreacă timpul la shopping sau în Central Park….

Ceea ce au făcut ei aici face cat 5 campanii de publicitate făcute de statul român sau ministerul de resort (dacă mai exista). Bravo! Mă înclin!”, a transmis un român.

Înfiinţat în anul 1959, sub denumirea de Ansamblul de cântece şi dansuri « Maramureşul », Ansamblul Folcloric Naţional “Transilvania”, de azi, s-a dezvoltat în spiritul valorificării folclorului naţional autentic. În curgerea timpului s-a simţit nevoia de a cuprinde o regiune mai întinsă de creaţie, acoperindu-se întreaga arie a Transilvaniei şi al întregului repertoriu folcloric românesc. Din acest motiv în anul 1991 Ansamblul de cântece şi dansuri « Maramureşul » îşi schimbă denumirea în Ansamblul Folcloric Naţional “Transilvania”.

Turneele acestuia de-a lungul timpului, atât în ţară cât şi în străinatate au însemnat tot atâtea succese răsunatoare. Reprezentaţiile din Bulgaria, Suedia, Norvegia, Ungaria, Germania, Polonia, Spania, Algeria, Maroc, Egipt, Sudan, Mexic, Columbia, Peru, Venezuela, Costa Rica, China, Coreea, Mongolia, Statele Unite ale Americii, Canada au adus succese remarcabile acestui ansamblu. În anul 2015 i-ați putut vedea pe dansatorii Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”, în cele 14 spectacole ale celebrului violonist și dirijor Andre Rieu, susținute la București și Maastricht – Olanda, fiind încununate de un success răsunător.

Cu un repertoriu de 25 suite coregrafice Ansamblul Folcloric National “Transilvania” şi-a confirmat valoarea prin cucerirea a numeroase premii: la Festivalul Mondial de Dans Folcloric – Palma de Mallorca anul 1993 – premiul II pentru autenticitatea costumelor, în 2003 – premiul III mondial, iar în 2005 – premiul II mondial; Medalia de Aur la Festivalul Pacii din Belgrad în anul 1995; în 2007 cucerește premiul I la secțiunea dans în cadrul Festivalului Internațional de Folclor din Agrigento, Italia, Premiul III la Festivalul Internațional de Cultura și Artă din Istanbul în 2008, Medalia de Argint este cucerită în Coreea de Sud la Festivalul Mondial de Dans din Cheonan 2008. Cel mai recent premiu și cel mai valoros al instituției noastre este Marele premiu – “Templul de aur” la cea de a 59 ediție a Festivalului Internațional de Folclor- Agrigento Italia 2014.

error: Content is protected !!