Cluj. 240 de euro. Un tânăr și-a închiria balconul pentru Untold

Updated on august 4, 2022 Prețul chiriilor din Cluj au explodat în perioada festivalului Untold. Un tânăr a vrut să facă haz de necaz în seama acestui lucru, motiv pentru care a scos la „închiriere” un „loc” pentru doritori, și anume balconul.

Tânărul a reușit să stârnească amuzament pe rețelele de socializare, după ce a postat un anunț de închiriere a balcolului, pe perioada festivalului Untold 2022. Iar, ce a stârnit și mai mult amuzament a fost prețul pe care îl cere pentru „închirierea” balconului: 240 de euro.

”De închiriat pe perioada Untold 4-8 august, preț 240 euro”, se arată în anunțul de pe Facebook. În plus, le-a arătat utilizatorilor și o imagine cu „locul” în care „norocosul” va dormi: fix pe balcon, „amenajat” cu… o saltea și câteva perne, informează cancan.ro.

Cluj. 240 de euro. Un tânăr și-a închiria balconul pentru Untold 1

Aunțul a stârnit amuzament pe rețelele de socializare. Utilizatorii i-au scris imediat la postarea de pe Facebook:

”Aici cred ca și-a petrecut Robin Hood ultimele clipe”, ”500€ că e lux”, ”Acuș ajung acolo. Poate mai prind oferta”, ”Să ne zici, te rog, dacă primești oferte”, ”240 € e preț redus doar pentru că e Untold?”, ”Garanție cereți?”, ”Cu loc de parcare?”.

750 de euro pe noapte costă un apartament în Cluj, în perioada festivalului Untold

Cu 90% din camerele hotelurilor și pensiunilor rezervate încă de acum opt-nouă luni, mulți clujeni își pun la bătaie propriile apartamente cu prețuri de închiriere uriașe.

2.500 de lei e varianta cea mai ieftină pentru perioada 4-7 august, când are loc la Cluj festivalul Untold. Este vorba de o garsonieră. De aici, cerul e limita, fiind apartamente în regim hotelier care ajung și la aproape 3.000 de euro pentru patru nopți. Pe Facebook există grupuri dedicate celor care caută cazare în Cluj pe durata festivalului.

„Nu contează zona. Suntem studenți, așa că încercați să veniți cu niște prețuri decente. Mulțumesc!”, a scris un tânăr din Corabia, Olt, pe unul dintre grupuri, potrivit libertatea.ro.

A primit patru oferte. Cineva i-a oferit o garsonieră în cartierul Grigorescu, cu 2.800 de lei plus 500 de lei garanția. „Garanția se va restitui la sfârșitul șederii, dacă totul este în regulă. În acest preț, pe lângă perioada festivalului, oferim bonus încă două nopți, înainte sau după încheierea acestuia”, a venit oferta.

În acei bani intră o garsonieră de 30 de metri pătrați situată la parter, la 5-10 minute de mers pe jos de Cluj Arena, cu hol, o baie, o bucătărie, un balcon, internet și TV și o cameră cu un pat matrimonial deasupra căruia e inscripționat mesajul: „There is no place like home”. Doar că oferta nu i s-a părut deloc „decentă” tânărului:

„E o nebunie, am ceva bani puși deoparte, din voluntariat. Cred că bugetul nostru – suntem două persoane – e undeva la 1.300 de lei pentru drum și cazare. Îi înțeleg și pe ei, vor să profite la maximum, dar sub nicio formă nu vom plăti atâta”, a spus tânărul.

error: Content is protected !!