Lovitură financiară! Câţi bani primeşte CFR Cluj pentru câştigarea titlului în Liga 1

Updated on mai 16, 2022 Jucătorii lui Dan Petrescu au devenit campionii României pentru al cincilea an la rând şi pentru a 8-a oară în istoria clubului.

Gruparea din Gruia va fi recompensată de LPF cu peste 2.5 milioane de euro. Lovitura cu adevărat importantă o poate da în cupele europene, acolo câştigarea campionatului îi asigură lui CFR Cluj prezenţa în preliminariile UEFA Champions League, scrie as.ro.

Lovitură financiară! Câţi bani primeşte CFR Cluj pentru câştigarea titlului în Liga 1 1

Prima tranşă din bani va fi virată de Ligă, în conturile lui CFR, în luna iulie. În total, ardelenii vor primi 2.640.000 de euro. Pe locul secund, FCSB va primi 2.540.000 de euro, iar Universitatea Craiova 2.350.000 de euro. Ocupanta locului 4, care se va decide între FC Voluntari şi Farul, va primi 2.100.000 de euro.

CFR Cluj visează deja la milioanele de la UEFA. Va lua startul în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde adversarele sunt modeste. Dacă va reuşi să ajungă până în play-off, îşi va asigura un cec de 10 milioane de euro. O calificare în grupe îi poate aduce în conturi 20 de milioane de euro!

Neluţu Varga nu se poate bucura încă. Dan Petrescu are o clauză de titlu, stipulată în contract, de 100.000 de euro. Potrivit prosport.ro, patronul lui CFR ar fi dat de înţeles că îi dublează prima „Bursucului”. Şi jucătorii vor primi sume uriaşe. În medie, aceştia vor încasa 40.000 de euro. Veteranii Deac, Camora şi Andrei Burcă pot primi chiar 50.000 de euro numai pentru câştigarea medaliilor de campioni.

error: Content is protected !!