Luni sau marți ajung la Cluj. Pelerinii care vor să parcurgă 1.000 de km pe jos fără să mănânce au ajuns la jumătatea drumului

Updated on mai 15, 2022 Pelerinajul pedestru fără mâncare se apropie de jumătatea traseului Cei patru pelerini care au plecat în aventura vieţii lor în pelerinajul pedestru fără hrană, cel mai lung din lume (1000 km), se apropie zilele acestea de jumătatea traseului. Luni sau marţi, aceştia vor ajunge la Cluj şi teoretic vor fi la jumătatea timpului petrecut în mers şi în nemâncare.

Cele mai mari probleme până acum le-au ridicat zonele de munte în pantă, precum Trecerea Mestecăniş şi Pasul Tihuţa. Aseară echipa a fost cazată la Bistriţa şi astăzi va porni spre Beclean – Gherla – Cluj. Probleme de sănătate au apărut la picioare din cauza febrei musculare şi a încălţămintei care nu este produsă pentru asemenea trasee extreme, însă maseurul echipei a reuşit să îi ţină pe toţi participanţii într-o stare bună pentru mers, transmite Ziarul de Iași. 

Luni sau marți ajung la Cluj. Pelerinii care vor să parcurgă 1.000 de km pe jos fără să mănânce au ajuns la jumătatea drumului 1

O altă problemă sunt şi arsurile solare, însă pe lângă postirea prelungită şi febra musculară avansată, prima devine simplu de tratat sau chiar de ignorat.

„Am o mare bucurie interioară pentru faptul că reuşim să parcurgem traseul zi după zi şi să experimentăm cu toţii ceea ce doar am povestit în carte (Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă, Ed. Meridiane Publishing) sau la conferinţe – despre efectele minunate ale postului cu apă îmbinat cu rugăciunea. Parcă pe măsură ce trec kilometrii suntem mai bine, mai puternici şi mai determinaţi să ajungem la capăt. Dar, vă mărturisesc, doar rugăciunea şi încrederea deplină în Dumnezeu ne ţine bine în tot acest timp“, a spus Cezar Elisei (FOTO JOS), preşedintele Asociaţiei Postului Terapeutic, organizatorul acestui demers inedit.

Pelerinajul pedestru de 1000 km fără alimente a fost iniţiat de Cezar Elisei, preşedintele Asociaţiei Postului Terapeutic cu scopul de a promova postul doar cu apă ca tratament pentru o serie întreagă de boli, pentru a face cunoscut planul ridicării unei clinici de post şi în ţara noastră, dar şi pentru pace în ţara noastră şi iertarea păcatelor. Acest pelerinaj în desfăşurare este cel mai lung din lume ca distanţă şi ca întindere în timp.

După ce vor termina postul de 23-24 de zile doar cu apă, participanţii vor trece printr-o perioadă de circa 10-14 zile de restaurare alimentară specială, fiind obligaţi să consume doar alimente lichide sau semi-lichide şi fără aport de sare sau proteine de origine animală.

error: Content is protected !!