Localitatea din Cluj aflată pe „ruta satelor tradiționale”. Gospodăriile primesc câte 60.000 de euro

Updated on mai 8, 2022 Comuna Izvoru Crișului a fost selectată ca beneficiară a proiectului „Ruta satelor cu arhitectură tradițională”, un proiect finanțat prin PNRR care presupune reabilitarea a 8 gospodării tradiționale (casă și anexe) și asigură o finanțare de maximum 60.000 de euro per gospodărie.

„Ce poate fi mai interesant pentru un arhitect, pasionat de arhitectură rurală, decât să parcurgă ulițele satelor și să descopere gospodăriile tradiționale valoroase care sunt acolo și care au potențial de reabilitare?

Localitatea din Cluj aflată pe „ruta satelor tradiționale”. Gospodăriile primesc câte 60.000 de euro 1

Și nu doar să le descopere, ci să aibă ocazia de a participa la salvarea acestora prin intermediul fondurilor europene disponibile. Comuna Izvoru Crișului a fost selectată, în urma apelului lansat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, ca beneficiară a proiectului finanțat prin PNRR.

Felicitări domnului primar Bodis Laszlo și administratorului public Lukacs Orsolya Helena!
Proiectul presupune reabilitarea a 8 gospodării tradiționale (casa și anexele acesteia) prin asigurarea unei finanțări de max. 60.000 de euro per gospodărie.

Localitatea din Cluj aflată pe „ruta satelor tradiționale”. Gospodăriile primesc câte 60.000 de euro 2

În baza îndrumarului MIPE, o comisie formată dintr-un reprezentat al primăriei, un reprezentant al muzeului etnografic – dl. director Tudor Sălăgean, un reprezentat al Direcției de Cultură Cluj – dl. arh. Virgil Pop și arhitectul șef al județului au sarcina identificării gospodăriilor care prezintă elementele necesare pentru a fi incluse în program.

Mulțumim doamnei Csilla Hegedüs pentru acest minunat program!”, a transmis arhitecul-șef al județului Cluj, Claudiu Salanță.

error: Content is protected !!