Bistrița dă în judecată Clujul pentru drumul Beclean – Braniștea – Dej: „Ne-au stricat drumul de la Braniștea”

Updated on martie 24, 2022 Președintele CJ Bistrița-Năsăud (lider PSD), Radu Moldovan, a declarat că vrea să acționeze în instanță autoritățile clujene.

Traficul de pe DN 17 a fost deviat pe ruta Beclean – Braniștea – Dej, pentru lucrările ce se făceau ”pe teritoriu clujean”. De luni bune se fac lucrări la DN 17, în județul Cluj. Pentru a evita ”zona în lucru”, s-a cerut șoferilor să folosească ruta Beclean- Braniștea – Dej, pentru ocolire.

Bistrița dă în judecată Clujul pentru drumul Beclean - Braniștea - Dej: „Ne-au stricat drumul de la Braniștea” 1

Acum, carosabilul arată ca după bombardament.

Drumul Judetean 172 F, care face legatura intre Dej si Beclean prin comuna Mica, va fi reabilitat cu bani de la Guvern, transmite Consiliul Judetean Cluj.

Starea soselei s-a degradat extrem de mult in ultimele luni, din cauza traficului greu deviat pe acolo in timpul restrictiilor de tonaj de la podul Somesului din Dej. Pe unele portiuni, craterele din asfalt sunt late de peste 1 metru si au adancimea chiar si de 30 de cm, informează dejeanul.ro.

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a confirmat intenția de a da în judecată autoritățile clujene.

”Eu am cerut direcției juridice din cadrul Consiliului Județean să-mi identifice posibilitățile juridice ca CJ BN, proprietar și administrator al drumului la care faceți referire, pe motiv că NU a fost consultat ca și proprietar, așa cum prevede legea, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj care și-a depășit atribuțiile și a deviat tot traficul greu de pe un drum european pe un drum județean. Acest drum nu are portanța la tonajul pe care îl are un drum european și efectiv ne-a distrus tot drumul județean.

Aștept informarea de la departamentul juridic și dacă avem argumentele necesare, nu voi ezita să chem în instanță CJSU Cluj și prefectul județului CLuj care și-au permis să-și depășească atribuțiile și să facă un asemenea lucru fără a ne informa sau a ne cere acordul” a declarat Radu Moldovan.

error: Content is protected !!