Radare fixe pe drumurile din Cluj Napoca. Propunerea lui Emil Boc

Updated on ianuarie 13, 2022 Primarul Emil Boc dorește amplasarea radarelor fixe pe marile artere din Cluj Napoca, unde se circulă cu viteză.

Susțin radarele fixe în oraș. Legal, cunoscut și transparent, pe Bulevardul 21 Decembrie, pe Frunzișului, Bulevardul Muncii și în alte zone, ar trebui să fie radare fixe. Legea nu ne permite astăzi.

Radare fixe pe drumurile din Cluj Napoca. Propunerea lui Emil Boc 1

Ministrul de Interne, Lucian Bode a spus că e susținător al acestei idei, ca primăriile să amplaseze aceste radare cu acordul MAI. Problema este că acum legea nu permite aceste radare”, a declarat primarul Emil Boc.

Proiectul anterior de amplasare a radarelor fixe a fost neconstituțional pentru că erau administrate de către un privat, în numele statului român.

Au fost radarele de pe drumul Cluj – Turda, dar au fost declarate neconstituționale pentru că erau făcute de o firmă privată. Trebuiau făcute de către stat și trebuie gestionate de către stat, pentru că firma privată putea oricând să decidă să nu aplice amenda. Radarele au fost date jos. Noi cerem să revină, chiar dacă e o lege nepopulară”, a mai afirmat primarul Emil Boc.

error: Content is protected !!