Emil Boc, despre cartea electronică de identitate: Nu se introduce un cip în corpul uman

Updated on august 4, 2021 Noua carte electronică de identitate, lansată la Cluj Napoca, a stârnit controverse printre români. Primarul Emil Boc a ținut să îi liniștească pe cei care cred că prin noul buletin li se va introduce un cip în corp.

”Nu este vorba de cip, ci e vorba de amprentă. Nu se introduce nimic în corpul uman. Doar pe bază de amprentă poți să ai toate datele tale, inclusiv cardul de sănătate și alte date de la nivel local, pentru a putea plăti impozite, cu acest instrument. Cetățenii pot opta pentru cartea tradițională de identitate. Cartea de identitate electronică se va emite din 2031”, a declarat primarul.

Emil Boc, despre cartea electronică de identitate: Nu se introduce un cip în corpul uman 1

Așa-numita coaliție anti-cip și reprezentanții Bisericii susțin că informaţiile din memoria cipului pot fi citite de către orice cititor electronic, nu doar de către cele specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, oricît de criptate ar părea, pot fi sparte într-un timp extrem de scurt – cel mult patru ore – şi chiar falsificate.

Mai mult, susțin aceștia, se va avea control total asupra cetăţenilor. Se va şti în orice clipă unde suntem, cu cine suntem, tranzacţiile financiare, rutele de călătorie, timpul petrecut în anumite locuri şi alte date, ce vor fi folosite după bunul plac al posesorilor acestor baze de date. Ba chiar se ajunge la ideea conform căreia ar reprezenta un pericol pentru sănătatea deținătorului, existând riscul ca acestea să provoace cancer, scrie dcnews.ro.

Alte controverse legate de noua carte de identitate prevede scoaterea tricolorului sau înlocuirea termenului „sex” cu „gen”.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

– De ce nu apare tricolorul?

– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?

– Este acesta încă un pas înainte spre ştergerea identităţii naţionale şi reeducarea populaţiei?”, se arată într-o postare de marți pe pagina de Facebook a partidului AUR.

Jurnalistul Lucian Mîndrută a răspuns: „Ce sa punem pe noul buletin, sa fie toata lumea multumita:
Tricolorul romanesc infasurat intr-un steag tricolor, pe un postament tricolor si in spate cu o cladire tricolora in forma Columnei lui Decebal, furata de Traian din Dacia. Se stie.
Sexul, cu detalii anatomice.

Codul numeric personal exprimat prin versete din Cartile Sfinte.
O declaratie pe propria raspundere ca posesorul isi iubeste tara, asa cum e ea, intrucat e perfecta si nu poate fi criticata.

La mentiunea “popor” se va trece “cel mai inteligent, ospitalier si iarasi inteligent din lume”.
Steagul dacic, dar cu specificarea ca lupul era straight si se uita DOAR dupa lupoaice.
Dar cel mai important, absolut esential si in acelasi timp in acord cu obiceiul pamantului, sa punem pe noul buletin si…

100 de euro spaga.
Gata. E toata lumea de acord?”

error: Content is protected !!