Unde parchez în Cluj? Lista locurilor de parcare

Updated on aprilie 26, 2021 Cluj Napoca dispune de mai multe tipuri de parcări puse la dispoziția șoferilor. Primăria a construit în ultimii ani parkinguri pentru a oferi cetățenilor opțiuni de parcare, în contextul în care politica municipalității este de a-i determina pe clujeni să își lase mașina acasă și să folosească mijloacele de transport în comun.

Unde parchez în Cluj?

Unde parchez în Cluj

Municipiul Cluj Napoca dispune de  următoarele tipuri de parcări:

  • Parcări aflate în cartiere, în regim de abonament anual. Acestea sunt construite din fondurile municipalității, sunt marcate, numerotate şi semnalizate corespunzător;
  • Parcări, garaje, copertine situate în cartiere
  • Parcări în regim plata orară – astfel de parcări situate în zona centrală a municipiului. Ele sunt marcate şi semnalizate prin indicatoare cu semnificaţia „P cu plată”;
  • Parking Moţilor şi parcări închise cu bariere-locuri de parcare în regim plata orară, cu program non-stop şi acces controlat;
  • Parkinguri situate în cartierele municipiului cu locuri de parcare în regim de abonamente anuale destinate riveranilor.

Unde parchez în zona centrală din Cluj Napoca?

În zona centrală din Cluj Napoca există parking-uri, parcări închise cu bariere, dar și locuri de parcare în regim plata orară la marginea străzii.

Parking Moților

Acesta este amplasat în Piața Lucian Blaga, în spatele Primăriei Cluj-Napoca, și dispune de 382 locuri.

Parcare cu barieră Piața Unirii Cluj

Parkingul din Piața Unirii se află în vecinătatea bisericii Sfântul Mihail. Acesta dispune de 103 locuri.

Parking Sala Polivalentă

Parkingul se află în subteran, la BT Arena. Dispune de 303 locuri

Parcare cu barieră Mihai Viteazu

Parcarea cu barieră din Mihai Viteazu are 100 de locuri

Parking Leul

Parking Multiplex Leu are 425 de locuri

Parcare la marginea străzii

Cei care caută locuri de parcare la marginea străzii au la dispoziție o aplicație mobilă care îi ghidează către cel mai apropiat loc de parcare din zona I a municipiului, cu ajutorul unui sistem de senzori. City Parking va identifica în timp real locurile de parcare libere de pe mai multe străzi centrale.

Lista străzilor incluse în proiect: Argeș, Fortăreței, Piața Ștefan cel Mare, Piața A. Iancu, Clinicilor, Învățătorului, V. Babeș, Sindicatelor, Cotită, Tipografiei, Gaal Gabor, E. Zola, David Ferenc, S. Brassai, V. Alecsandri, Paul Chinezu, C. Daicoviciu, V. Fulicea, Universității, H. Oberth, Șt. O. Iosif, S. Micu, O. Petrovici, M. Kogălniceanu, I. Maniu, I. C. Brătianu, Eroilor, E. Isac, E. de Martonne, J. Bolyai și Baba Novac.

Parkinguri în cartierele din Cluj Napoca

Cluj Napoca dispune de mai multe parkinguri în cartiere.

Parking Dorobanților

Parkingul din Marasti este situat pe Calea Dorobantilor 105. Are 250 de locuri

Parking Hașdeu

Parkingul este situat pe strada Păstorului nr. 67-69 și are 320 de locuri de parcare, dintre care 318 locuri sunt destinate autoturismelor, iar 2 motocicletelor și mopedelor

Parking Primăverii 8

Parkingului este situat pe strada Primăverii numărul 8. Dispune de 267 locuri de parcare din care 7 sunt pentru persoane cu dizabilități, 5 pentru mașini electrice (2 cu echipament și 3 fără echipament). În plus, 18 locuri sunt pentru motociclete/mopede și încă 52 locuri pentru biciclete.

Parking Primăverii 20

Parkingului este situat pe strada Primăverii numărul 20. Are 376 locuri de parcare din care: 16 pentru persoanele cu dizabilități, 6 pentru mașini electrice (2 cu echipament și 4 fără echipament), 4 pentru motociclete/mopede și încă 32 locuri pentru biciclete.

Parking Mogoșoaia

Primul parking semi-îngropat din România care dispune de terasă verde, teren de sport și spațiu de joacă. Parkingul Mogoșoaia 9 are 294 locuri de parcare, 2 destinate persoanelor cu dizabilități, 9 mașinilor electrice (5 cu echipament și 4 fără echipament), 23 motocicletelor/mopedelor și încă 46 locuri pentru biciclete.

Parking Băișoara

Str. Băișoara nr. 1-3. Dispune de 358 locuri de parcare dintre care: 25 locuri de parcare pentru vizitatori, 48 locuri de parcare pentru biciclete

Parking Fabricii

Str. Fabricii nr. 4 – Str. Fabricii nr. 5. Are 310 locuri

Aplicația Cluj Parking

„Cluj Parking” reprezintă o modalitate facilă de a verifica disponibilitatea locurilor de parcare din parcările cu barieră de pe raza municipiului Cluj-Napoca, cu ajutorul unui dispozitiv mobil de tip smartphone.

Cu o interfață prietenoasă și foarte ușor de accesat și utilizat, aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS.

error: Content is protected !!