Cluj. Daniel Oltean: „In curând urmează să fie rase toate halele din zona Piața 1 Mai si acolo vor fi construite blocuri si un.. Mall, bineînțeles. Uitați cat de fain pot fi amenajate halele vechi schimbata destinația lor pentru industriile creative”

Updated on octombrie 17, 2020 Fostele zone industriale din Cluj Napoca sunt acaparate tot mai mult de dezvoltatorii imobiliari care ridică ansambluri rezidențiale în locul fabricilor părăsite.

Fabricile și halele ridicate în perioada comunistă dispar din peisajul urban după ce industria românească a fost distrusă în cei 30 de ani de democrație. În locul lor apar acum blocuri, mall-uri și hypermarket-uri.

Cluj. Daniel Oltean: „In curând urmează să fie rase toate halele din zona Piața 1 Mai si acolo vor fi construite blocuri si un.. Mall, bineînțeles. Uitați cat de fain pot fi amenajate halele vechi schimbata destinația lor pentru industriile creative” 1

Este și cazul zonei din Piața 1 Mai, care este amenințată tot mai mult de acest proces de reurbanizare.

Daniel Oltean a scris: „In curând urmează sa fie rase toate halele din zona Piața 1 Mai si acolo vor fi construite blocuri si un.. Mall, bineînțeles. Uitați cat de fain pot fi amenajate halele vechi schimbata destinația lor pentru industriile creative.

Daca ar face domnul primar Emil Boc un asemenea spatiu în aceea zona, am fi cu adevărat un hub al industriilor creative.

Asemenea exemple se gasesc in marile orase ale lumii. Pornind din Asia de sud est si pana in Americi, aceste spatii sunt elemente normale din viata comunitatiilor. ”

Razvan V.: Numai blocuri si iar blocuri… Ma, daca s-ar face macar conform unor reguli de amenajare, cu spatii verzi si gradini verticale. Sa arate cumva, sa aduca o contributie activa mediului. Ce sa mai vorbim despre spatii creative in toata ecuatia cand prioritatea si directia e clar alta? O sa ajungem sa respiram betoanele de pe jos si sticla de la vitrine. Nu ma mir ca mai nou lumea renunta la cluj si se muta la tara. Good for them, tot respectul.

Cristina J.:Plus ca, o investiție de asemenea anvergura presupune niste studii de piata si de nevoi (ale orașului, in general). Sa presupunem ca se face un hub de industrii creative (nu neapărat acolo, ci undeva in Cluj), cine crezi ca il va frecventa? Tot bula asta in care te invarti si acum. Se vor muta de unde se întâlnesc acum, in spatiul nou. Atat.

Hai sa vedem ce nevoi reale sunt in Cluj, dincolo de unicorni si stelute.
P.S. Reabilitarea unor hale are sens cand sunt integrate intr-un context urban coerent si participa la spatialitate. In Piata 1 mai nu este cazul.
P.P.S. Mi-ar placea sa aiba sens in societatea noastra o astfel de investitie. O sa vina si timpul ala.

error: Content is protected !!