Emil Boc, despre coronavirus: „Astăzi, în Municipiul Cluj Napoca, mai avem 7 persoane infectate cu coronavirus. 113 sunt vindecate …dacă vine calul 2 să nu mai închidem economia la nivelul la care am închis acum. Vedeți cât de greu este să ne revenim, cât de greu este să salvăm locuri de muncă și să ne păstrăm salariile pensiile și celelalte lucruri. Și să nu …”

Updated on mai 29, 2020 Primarul Emil Boc a prezentat vineri dimineața la Ziua de Cluj Live situația epidemiologică din municipiu. El are și un sfat la guvernanți, dacă va veni valul doi de coronavirus să nu mai închidă total economia. 

Emil Boc: „Din fericire, pot să confirm în continuare responsabilitatea clujenilor. Astăzi, în Municipiul Cluj Napoca, mai avem 7 persoane infectate cu coronavirus. 113 în total sunt vindecate și din nefericire 4 decese. 

Emil Boc, despre coronavirus: „Astăzi, în Municipiul Cluj Napoca, mai avem 7 persoane infectate cu coronavirus. 113 sunt vindecate ...dacă vine calul 2 să nu mai închidem economia la nivelul la care am închis acum. Vedeți cât de greu este să ne revenim, cât de greu este să salvăm locuri de muncă și să ne păstrăm salariile pensiile și celelalte lucruri. Și să nu ...” 1

Asta ne arată că la Cluj lucrurile au fost sub control, datorită în principal la comportamentul responsabil al clujenilor și implicării corpului medical.

Vreau să știți că la nivel național niciodată în perioada aceasta a pandemiei nu s-a depășit mai mult de 70% din capacitatea de ATI a României adică de paturi la terapie intensivă. Adică nu a fost mai mult de 300 de persoane internate  la terapie intensiva în România

Nimeni nu știe dacă va reveni sau nu cu un val 2 aceasta epidemie și dacă va reveni trebuie să învățăm din prima lecție și să nu mai închidem economia la nivelul la care am închis acum.

Știm ce avem de făcut și să nu ajungem la blocaje pentru că vedeți cât de greu este să ne revenim, cât de greu este să salvăm locuri de muncă și să ne păstrăm salariile pensiile și celelalte lucruri.

Și să nu ne mai prindă  vreodată nepregătiți din punct de vedere medical și din perspectiva echipamente de protecție, din perspectiva echipamentelor de terapie intensivă adica acele lucruri vitale”.

 

error: Content is protected !!