Cluj. Emil Boc, despre starea de alertă: „La Cluj nu a fost debandadă.  Nu au fost petreceri la grătar, nu au fost chefuri pe la vreo terasă,  cum s-a văzut prin alte părți ale țării. Eu sunt mândru de acest oraș și de modul în care cetățenii responsabil au grijă unii de alții”

Updated on mai 26, 2020 Primarul Emil Boc le-a mulțumit clujenilor pentru modul cum s-au comportat în Starea de Urgență și cum se comportă în Starea de Alertă. 

Emil Boc, la Ziua Live: „Au fost 9708 călători între ora 7:00 și 9:45 și vă spun că fără mască au fost identificați doar 16 cetățeni. 16 persoane din 9708, asta spune totul despre gradul de responsabilitate al clujenilor.

Emil Boc

Cei 16 care au fost identificați fără mască în mijloacele de transport în comun au fost atenționați prima dată.  Cei 16 au fost opriți să urce în autobuz pentru că în stațiile aglomerată importante din oraș Poliția Locală este prezentă.

Șoferul, de asemenea, respinge pe cei care nu au mască să se urce în autobuz.

Așa cum ați văzut și la ieșirea din starea de Urgență, Clujul a ieșit cu fruntea sus, nu am avut probleme speciale, numărul de persoane infectate a fost undeva în jur de 40-50 din municipiu pentru întreaga perioadă.

Cu alte cuvinte, respectarea din perspectivă civică  a acestor reguli, fără a fi nevoie de baston și chitanțier, contează cel mai mult și pe asta contez și eu în continuare.

Aceste reguli de bun simț impuse de Guvern, care cu care vom conviețuit de aici înainte ca parte a stilului nostru de viață, nu mă refer la închiderea școlilor sau  creșelor, grădinițelor, mă refer la lucruri precum acelea ca atunci când ești răcit să porți o mască.

Noi când mergeam în Europa și vedeam cetățeni chinezi, din Japonia sau din Singapore cu măști nu înțelegeam de ce.  Este un gest de respect pentru noi ceilalți,  dacă sunt infectat să nu le transmitem  viruși celorlalți.

Oamenii s-au obișnuit cu această regulă, să poarte mască, și pentru asta le mulțumesc. Le mulțumesc  pentru faptul că la Cluj nu a fost debandadă. Vă mai dau un elemen de referință. Pe toate știrile de televiziune era informația „începem să redeschidem parcurile”. La Cluj nu am închis parcurile deloc în perioada stării de Urgență.

De ce nu le-am închis? Pentru că la Cluj s-au respectat regulile acelea de distanțare socială pentru ca oamenii să nu meargă în  grupuri mari prin parc. Nu a fost nevoie să intervenim cu bariere și să spunem gata, aici nu se intră.

Nu au fost petreceri la grătar, nu au fost întâlniri din acestea în grupuri mari care se producă probleme, nu au fost chefuri pe la vreo terasă,  cum s-a văzut prin alte părți ale țării.

Deci din acest punct de vedere, eu sunt mândru de acest oraș și de modul în care cetățenii responsabil au grijă unii de alții”.

error: Content is protected !!