(Last Updated On: June 25, 2019)

La Smart Mobility Cluj 2019 a fost prezentată aplicația YeParking care te ajută să găsești un loc de parcare prin parksharing.

Misiunea yeParking: Mai multe locuri de parcare pentru tine
Ne propunem să deblocăm parcările cu abonament din orașul tău, în intervalele de timp în care proprietarii nu le folosesc.
Ești deținător de loc de parcare cu abonament?
Te ajutăm să nu îți mai găsești parcarea ocupata abuziv la întoarcerea acasă și să te bucuri de extra-beneficii la parteneri. O soluție nouă la o problemă veche.

Andor Hărău: „În acest weekend am fost la Smart Mobility Cluj 2019 și am avut plăcerea să prezint YeParking, pe scurt, către Emil Boc și Ovidiu Cimpean.

Cluj. Andor Hărău, YeParking: „Mă bucur că domnul Emil Boc nu și-a amintit că acum vreo doi ani mi-a cedat frâna la bicicletă și că era cât pe ce să îl lovesc prin Piața Unirii ...n acest weekend am fost la Smart Mobility Cluj 2019 și am avut plăcerea să prezint YeParking, pe scurt, către Emil Boc și Ovidiu Cimpean....” 1

Disclaimer: Textul de mai jos nu este nici într-un caz din categoria „politic”. Este o experiență personală, pur coincidentală, pe care vreau să v-o împart.

Cum a fost experiența și de ce vă spun asta?
Am fost încântat de deschiderea și disponibilitatea dânșilor față de ceea ce e inovativ și util comunității:

„Bună ziua, sunt Andor Hărău, community manager la yeParking, primul parkSharing din România.” – de aici a pornit o discuție cu multe zâmbete și cu interes sincer pentru o soluție inovativă de parcare în Cluj. Și da, este normal să existe interes, dar am găsit și multă bunătate – iar bunătatea nu e în fișa niciunui post, deci e cu atât mai mult de apreciat.

Am ajuns în Cluj acum aproximativ patru ani. O vreme am crezut că orașul se uită de sus la mine. Apoi l-am simțit ca fiind primitor. Apoi, cred eu că prin voluntariatul în ASM Cluj, am început să simt apartenență aici – și să simt că oamenii vor să facă lucruri faine.
Nu mi-am pus problema că acesta ar fi un spirit susținut în mod oficial, până să îmi spună Tudor Ogner despre programul de #bugetareparticipativa.

După opt luni ca și Community Manager pentru YeParking, sunt surprins într-un mod plăcut că peste 300 de clujeni și-au distribuit locul de parcare într-o comunitate crescută din respect reciproc și spirit civic.

Cluj. Andor Hărău, YeParking: „Mă bucur că domnul Emil Boc nu și-a amintit că acum vreo doi ani mi-a cedat frâna la bicicletă și că era cât pe ce să îl lovesc prin Piața Unirii ...n acest weekend am fost la Smart Mobility Cluj 2019 și am avut plăcerea să prezint YeParking, pe scurt, către Emil Boc și Ovidiu Cimpean....” 2

Când te gândești la un român ce are propriul loc de parcare, nu prea te gândești că ar vrea să îl împartă, nu?
Challenge that assumption!

Mă bucură să aflu zi de zi că pozitivitatea, atitudinea proactivă, entuziasmul, nu sunt condiționate de situație, ci sunt mai mult o chestiune de mindset. E despre cum oamenii pot îmbunătăți împreună orice status quo. Este despre redobândirea încrederii în potențialul comunităților și despre faptul că în ultima vreme văd în tot mai multe locuri lucruri care merg bine și merită vorbit despre asta.

„Ce pot face să îmbunătățesc lucrurile câtuși de puțin?” – o atitudine sănătoasă în orice comunitate. Și mă bucur să fac parte din comunități în care sunt mulți oameni care gândesc așa.

Cluj. Andor Hărău, YeParking: „Mă bucur că domnul Emil Boc nu și-a amintit că acum vreo doi ani mi-a cedat frâna la bicicletă și că era cât pe ce să îl lovesc prin Piața Unirii ...n acest weekend am fost la Smart Mobility Cluj 2019 și am avut plăcerea să prezint YeParking, pe scurt, către Emil Boc și Ovidiu Cimpean....” 3

PS. Mă bucur că domnul Boc nu și-a amintit că acum vreo doi ani mi-a cedat frâna la bicicletă și că era cât pe ce să îl lovesc prin Piața Unirii 😂”