Cluj: Emil Boc: Vom avea plantati in total 420 de arbori pana la Refacerea infrastructurii Orasului Comoara

Updated on mai 16, 2015

Pe arterele din Cluj-Napoca vor fi plantați noi arbori,  iar toți arborii care au fost tăiați din motive tehnice vor fi înlocuiți, a anunțat primarul Emil Boc.

„La finalul proiectelor europene “Reabilitarea tramei stradale” şi “Refacerea infrastructurii Oraşului Comoara” vom avea plantaţi în total 420 de arbori – 216 pe proiectul Trama stradală şi 204 pe cele 4 străzi din cadrul proiectului de refacere a infrastructurii „Oraşului Comoară. La finalul proiectului de reabilitare a tramei stradale toţi arborii care din motive tehnice au fost tăiaţi, vor fi înlocuiţi. Spre exemplu, pe strada Horea au fost tăiaţi 130 de arbori pe parcursul lucrărilor de modernizare și vor fi plantați 162.”

1

Pe lângă plantările care se vor efectua în cadrul acestui proiect, o atenţie deosebită va fi acordată creării de spaţii verzi. Acolo unde zonele sunt generoase se vor realiza alveole verzi, un exemplu în acest sens este strada Oaşului, unde pe trotuarul din zona supermarketului Auchan, în zona străzilor Oaşului, V. Chintăului, str. Fabricii, vor fi create mai multe astfel de alveole.

„În cadrul proiectului din fonduri europene “Refacerea infrastructurii Orașului comoară” se propune înlocuirea aproape integrală a vegetației maltratată de tăieri care au adus copacii în stadiul în care nu mai pot oferi niciun fel de beneficiu vizual sau funcțional. Astfel vegetația nouă va putea garanta un aspect vizual unitar al străzilor. Pentru protejarea viitoarei vegetații de aliniament de tratamente radicale prin tăieri, un alt proiect în derulare impune realizarea, anume poziționarea în canale subterane speciale a tuturor cablajelor aeriene, cu importante beneficii pentru aspectul orașului.”

error: Content is protected !!