Clujul ramane cu gunoaiele in strada. Locuitorii de la Pata Rat ameninta: Va fi haos total in Cluj. Daca se închide rampa noi ce facem? Navalim in oras? Unii o sa se apuce de furat, de talharit pentru ca daca nu ai ce sa le dai de mancare la copii esti in stare de orice.

Updated on mai 14, 2015 Clujenii vor rămâne joi, 14 mai, cu deşeurile menajere în stradă din cauză că rampa de depozitare nu va funcţiona.

În prezent, groapa de gunoi este supraîncărcată iar proprietarul ei trebuie să transporte deşeurile la un incinerator. Operaţiunea va majora considerabil taxele pe care firmele de salubritate trebuie să le plătească pentru depozitarea gunoiului.

Prefectul Gheorghe Vuşcan asigură însă că această creştere a preţurilor nu va fi plătită de clujeni ci va fi suportată din profitul operatorilor.

„Foarte multe soluţii nu sunt. Dar am căzut la înţelegere cu operatorii de la rampă că au nevoie de o perioadă de mentenanţă de o singură zi. Ei îşi evacuează o parte din acele deşeuri de acolo, făcând loc la cele pe care urmează să le depoziteze. A mai intervenit o modificare. S-au majorat preţurile de depozitare la tona de deşeuri menajere la 96 de lei. De la câţiva lei. Până în 10 lei” a declarat Gheorghe Vuşcan, citat de radiocluj.ro.

Cea mai bună soluţie ar fi depozitarea gunoaielor pe un teren aflat în proprietatea comunei Feleacu. Parcela are avizele de mediu necesare şi poate acoperi necesarul Clujului până la finalizarea noului centru ecologic de deşeuri.

Neliniște la Pata Rât.

“Vă spun, va fi haos total în Cluj. Dacă se închide rampa noi ce facem? Năvălim în oraș? Unii o să se apuce de furat, de tâlhărit pentru că dacă nu ai ce să le dai de mâncare la copii ești în stare de orice ca să le pui ceva pe masă”, spune Nicușor Ștefan, unul dintre liderii țiganilor de la Pata Rât, citat de citynews.ro.

El este convins că mulți vor pleca la furat prin oraș și spune că ar fi foarte bine ca autoritățile să găsească foarte rapid o soluție să îi ajute.

error: Content is protected !!