Cluj: Peste 2.000 de persoane la un miting impotriva defrisarii padurilor, criticandu-l pe Iohannis. Participantii au blocat traficul in centrul orasului

Updated on mai 12, 2015 Peste 2.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting faţă de defrişarea pădurilor, scandând “Romsilva, hoţie, cu Holzindustrie în cărdăşie” sau “Moţii se luptă cu hoţii” şi criticându-l pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a trimis Codul Silvic spre reexaminare în Parlament.

Participanţii la marşul de protest faţă de defrişarea pădurilor organizat la Cluj-Napoca,  au blocat complet traficul rutier pe Bulevardul 21 Decembrie şi în Piaţa Mărăşti, ei scandând ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă” sau ”Parlamentarul frate cu tâlharul”.

Potrivit Mediafax, protestatarii au pornit în marş din Piaţa Unirii pe Bulevardul Eroilor, s-au oprit apoi în faţa statuii lui Avram Iancu, după care au continuat acţiunea pe Bulevardul 21 Decembrie şi în Piaţa Mărăşti, blocând complet traficul rutier şi transportul în comun, care face legătura între centrul oraşului, cartierul Mărăşti şi aeroport.

Oamenii au scandat ”Jos, jos, Guvernul mincinos”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Parlamentarul frate cu tâlharul”.

“Participăm la acest protest faţă de defrişarea pădurilor şi credem că doar poporul, dacă suntem uniţi, putem să învingem aceşti guvernanţi care sunt pe o mână cu firmele străine, cum este Holz Industrie care defrişează 70% din masa lemnoasă a României.  Dacă noi, poporul, nu ne opunem, vedem că guvernanţii nu o fac. Am avut mare speranţă în preşedintele Klaus Iohannis, dar sperăm că retrimiterea Codului Silvic spre reexaminare este doar ca urmare a faptului că a fost indus în eroare, pentru că altfel este o problemă mare”, spunea Mihali.

Un alt protestatar l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a trimis Codul Silvic spre reexaminare în Parlament, reproşându-i că a uitat de popor.

“Acum preşedintele face jocul străinilor, în defavoarea poporului. Să ne dea explicaţii despre această atitudine. A uitat cam repede că poporul român l-a ales, nu străinii”, spunea acesta.

error: Content is protected !!