PROTEST Cluj: Studentii vor picheta Prefectura cu banderole albe legate la gura

Updated on mai 8, 2015

Protestul studenților nemulțumiți de slaba finanțare a educației, care joi seara au ocupat un amfiteatru al Facultății de Psihologie din cadrul UBB Cluj, se extinde. După ce au stat toată noaptea în amfiteatru, studenții se mută în stradă, iar vineri vor picheta Prefectura Cluj, având banderole albe legate la gură. Tinerii amenință că vor trece la măsuri extreme, cum ar fi greva foamei, dacă nu se vor lua măsuri pentru rezolvarea cerințelor lor.

„Va fi un protest mut, vom avea banderole albe legate la gură, prin asta vrem să arătăm că vocea studenților nu este auzită și că doleanețele lor nu sunt ascultate.

Prin aceste manifestări de protest nu vrem decât să întărim mesajul transmis deja de colegii noștri de la București și anume că dorințele noastre nu sunt ascultate. Dacă în continuare nu se vor lua măsuri astfel încât părerea noastră să conteze, vom continua protestele și vom ajunge chiar și la greva foamei, proteste la București sau chiar greva generală”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei, Oana Onicaș, liderul OSUBB

Oana Onicaș a mai spus că până acum studenții s-au bucurat de sprijin din partea universității în demersurile lor, singura problemă intervenind vineri dimineața, când cadrele didactice care avea cursuri în amfiteatrul ocupat de protestatari, le-au cerut să părăsească sala.

„Au fost mici probleme, care s-au rezolvat, pentru că nici noi nu ne doream să deranjăm pe cineva. Am rămas în amfiteatru, fără să perturbăm cursurile, iar după pichetarea prefecturii ne vom reîntoarce în aceeași sală, unde de la ora 18:00 vor avea dezbateri în legătură cu revendicările noastre”, a mai precizat Oana Onicaș.

error: Content is protected !!