Cluj: Aproape 200 de copaci au fost plantati pe malul Somesului: „Suntem intr-un oras in care exista foame imobiliara”

Updated on aprilie 6, 2015 Peste 150 de tineri voluntari clujeni au participat, sâmbătă, la o acţiune de plantare a aproximativ 200 de copăcei pe malul Someşului în cartierul Grigorescu.

În cadrul unei campanii derulate în contextul Capitalei Europene a Tineretului vor fi plantaţi 10.000 de copăcei în acest an.

La acţiunea de sâmbătă au participat voluntari coordonaţi de către reprezentanţii primăriei clujene, a USAMV Cluj, a Direcţiei Silvice şi a Federaţiei Share.

„Ceea ce mi se pare important în această acţiune este că nu ne comportăm haotic ci mergem conform unui plan. Ar fi foarte bine ca aşa să se întâmple peste tot unde se înfiiţează noi spaţii verzi.

Suntem în Cluj, un oraş care din nefericire duce lipsă de spaţii verzi şi unde există, ca peste tot, foame imobiliară, aşa că o acţiune ca cea de astăzi este foarte binevenită. Acţiunea de astăzi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria, care ne-a dat acest loc.

fff

 

Există însă şi multe alte terenuri virane unde se poate acţiona, vânate de cei avizi de construncţii, mall-uri şi altele, dar părerea mea de peisagist e că au loc amândouă: şi locuinţele, pe suprafeţe decente, îmbinate cu spaţii verzi care ne dau aer curat şi sănătate”, a declarat Valentin Dan, peisagist şi cadru didactic în cadrul USAMV Cluj-Napoca, citat de citynews.ro.

În cadrul campaniei derulate de Believe România ar urma să fie plantaţi 10.000 de copaci în Cluj-Napoca, însă va exista şi o strângere de gunoaie din oraş, astfel că voluntarii sunt aşteptaţi sâmbătă, 18 aprilie, să contribuie la curăţarea Clujului.

error: Content is protected !!