Cluj. Studentii de la UBB doneaza sange voluntar intr-un AUTOBUZ amplasat in Gradina Botanica

Updated on aprilie 1, 2015 Premieră la Cluj, după ce caravana mobilă de donare de sânge a început campania națională de donare voluntară de sânge.

Primii vizați sunt studenții Universității Babeș-Bolyai, care au fost chemați să vină să doneze sânge, fără a fi recompensați cu tichete de masă, cum se întâmplă în cazul donatorilor care donează sânge la centrele de transfuzii.

Caravana Mobilă rămâne la Cluj timp de trei zile. Marți a fost la Grădina Botanică, miercuri va fi la sediul Facultății de Științe Economice, iar joi la Sala Polivalentă.

„Noi vrem să îi responsabilizăm pe donatori și să îi fidelizăm. Nu îi recompensăm cu tichete de masă, pentru că vrem ca acest act al lor să fie făcut cu bunăvoință.

Dar avem grijă de ei, în sensul că după ce donează sânge nu pleacă de aici fără să mănânce un sendviș sau niște fructe, ne asigurăm că se simt bine când părăsesc caravana mobilă.

În doar câteva ore de când am început să colectăm sânge, au venit 10 donatori, câțiva au fost respinși, fie pentru că nu aveau greutatea minimă, 50 de kilograme la fete, 60 de kilograme la băieți, fie pentru că aveau anemie și exista riscul să leșine. Sperăm să vină cât mai mulți donatori în aceste trei zile de campanie, cât stăm la Cluj”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei, Cristina Pascu, managerul de proiect al Caravanei Mobile de donare de sânge.

Sângele colectat de la studenții donatori, câte 420 – 450 de mililitri de la fiecare persoane, va ajunge la Centrul de Transfuzii de Sânge din Târgu Mureș

error: Content is protected !!