Klaus Iohannis ii raspunde studentului din Cluj care a cerut AUTONOMIA Transilvaniei. Ce spune presedintele României despre petitia cu 14.000 de semnaturi

Updated on martie 16, 2015 Președintele României, Klaus Iohannis, îi răspunde, printr-o adresă oficială, clujeanului Erno Fancsali, care a lăsat la poarta Palatului Cotroceni o petiție prin care cere Autonomia Transilvaniei.

„În urma analizei petiției dumneavoastră, vă aducem la cunoștință că în baza art. 80, alin 1, din Constituția României, Președintele României reprezintă Statul Român și este garantul independenței naționale, al unității și al integrității teritoriale a țării. Vă informăm de asemenea că (…) România este stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil”, se arată în răspunsul oficial al lui Klaus Iohannis către clujeanul Fancsali Erno.

Fancsali Erno a declarat pentru Vocea Transilvaniei că „răspunsul din partea Administrației Prezidențiale nu spune nimic”.

„Poate că voi formula un răspuns pe care să îl trimit Administrației Prezidențiale, însă acum aștept și răspuns din partea Comisiei pentru Petiții de la UE”, a spus Fancsali Erno

Fancsali Ernest Erno este un student de 23 de ani din Cluj care, la jumătatea lunii februarie, a mers în București pentru a-i înmâna președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care cere autonomia Ardealului.

Studentul a sfârșit prin a lăsa scrisoarea, care este de fapt o petiție semnată de aproximativ 14.000 de oameni, la un portar de la Palatul Cotroceni, însă a trimis documentul și recomandat, prin Poștă.

Între timp, studentul a trimis aceeași petiție și către reprezentanții Uniunii Europene, de unde acum așteaptă un răspuns.

error: Content is protected !!