Cluj: Peste din peturi pe Somes. Vezi aici Galerie Foto:

Updated on martie 16, 2015 Sensibilizarea cetăţenilor cu privire la aruncarea deşeurilor în albiile cursurilor de apă e scopul unei campanii care a adus astăzi, la Cluj, o acţiune inedită.

Pe malul Someşului, în dreptul barajului Mănăştur, elevii din clasele primare de la Liceul Teologic Baptist “Emanuel” au pus mâna la construirea unui peşte din peturi, adunate în ultimele trei saptămâni de angajaţii de la Apele Române de pe Someş.

PETştele a fost înălţat în cadrul campaniei de responsabilizare socială “Zilele Someşului”, iniţiată deAdministraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, anunta radiocluj.ro.

Ioan Curt, inginer la Apele Române, spune că poluarea Someşului a scăzut mult în ultimii ani, datorită faptului ca autorităţile locale din amonte de Cluj-Napoca au fost obligate să cureţe sectoarele pe care le au în administrare, dar şi acţiunilor de informare.

Acţiunea de astăzi a dorit să marcheze Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în 22 martie, anul acesta sub tematica „Apa şi dezvoltarea durabilă”.

error: Content is protected !!